Berat – Konstatohet nga Policia, lëndë drusore që dyshohet të jetë prerë në mënyrë të paligjshme. Procedohet penalisht poseduesi i lëndës drusore

Vijon zbatimi i planit të masave për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e krimeve mjedisore.

Konstatohet nga Policia, lëndë drusore që dyshohet të jetë prerë në mënyrë të paligjshme.

Procedohet penalisht poseduesi i lëndës drusore.

Në zbatim të planit të masave për parandalimin dhe goditjen e krimeve mjedisore, shërbimet e Policisë, gjatë kontrollit të ushtruar në një sipërfaqe toke kanë konstatuar se shtetasi Th. B. kishte grumbulluar lëndë drusore që dyshohet të jetë prerë në mënyrë të paligjshme.

Shtetasin Th. B., 60 vjeç, banues në fshatin Velabisht, në përfundim të veprimeve, specialistët për Hetimin e Parandalimin e Krimit e kanë proceduar penalisht, për veprën penale “Prerja e paligjshme e pyjeve”.

Materialet në ngarkim të tij janë referuar në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Berat, për veprime të mëtejshme.

Policia e Shtetit do të vijojë kontrollet për parandalimin dhe goditjen e krimeve mjedisore dhe në këtë kuadër kërkon bashkëpunimin e qytetarëve që të denoncojnë çdo rast të paligjshmërisë në Komisariatin Dixhital apo në numrin pa pagesë 112, duke siguruar anonimatin dhe reagim të paanshëm kundrejt shkelësve të ligjit.