Dibër – Vijojnë masat e shtuara nga Policia Rrugore e Dibrës në çdo aks rrugor, për parandalimin e aksidenteve rrugore, evidentimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor

Përgjatë 20 ditëve të para të muajit Qershor, nuk është evidentuar asnjë aksident rrugor me pasoja në njerëz.

Si rezultat i shtimit të kontrolleve për rritjen e forcës parandaluese dhe ndëshkuese nga ana e Policisë Rrugore me qëllim rritjen e parametrave të sigurisë në rrugë, si dhe falë bashkëpunimit me qytetarët, të cilët kanë denoncuar shkeljet e konstatuara, nga data 01-20 qershor, shërbimet e Policisë Rrugore kanë arrestuar 3 drejtues mjetesh, për “Drejtimi i automjeteve në gjendje të dehur” si dhe kanë proceduar penalisht në gjendje të lirë 5 shtetas të tjerë të cilët janë konstatuar duke drejtuar mjetet pa u pajisur me leje drejtimi.

•Janë pezulluar 17 leje drejtimi, për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit, shpejtësi mbi normën e lejuar, lëvizje me mjet në sens të kundërt dhe mosrregullim i shpejtësisë në qendër të banuar.

Shërbimet e Policisë Rrugore kanë vendosur 864 masa administrative dhe konkretisht:

✅140 masa administrative për mosvendosje të rripit të sigurimit;

✅97 masa administrative për parakalime të gabuara;

✅224 masa administrative për pushim/qëndrim të gabuar;

✅ 25 masa administrative për përdorim të aparateve telefonike;

✅ 19 masa administrative për përdorim të pijeve alkoolike;

✅16 masa administrative për mos vendosje të kaskës mbrojtëse.

✅29 masa administrative për mosdhënie përparësie këmbësorëve.

✅26 masa administrative për manovra të gabuara.

✅ 288 masa administrative për shkelje të tjera të Kodit Rrugor.

Policia Rrugore e Dibrës apelon për drejtuesit e mjeteve të respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor dhe fton të gjithë qytetarët që të denoncojnë në 112 dhe në Komisariatin Dixhital, çdo rast të shkeljeve të rregullave të qarkullimit rrugor, duke u garantuar reagim të shpejtë dhe të paanshëm.

#Për_më_shumë_siguri_rrugore👮‍♀️👮‍♂️🚔