Korçë, Lidhur me ndërhyrjen e Policisë, në qendrën e votimit nr 3665/1, me kerkesë të Komisionit të Qendrës së Votimit.

Korçë, Lidhur me ndërhyrjen e Policisë, në qendrën e votimit nr 3665/1, me kerkesë të Komisionit të Qendrës së Votimit. korce

Më datë 25.06.2017, rreth orës 14.30 është marrë njoftim nga Komisioni i Qendrës së votimit nr.3665/1, e cila ndodhet tek Shkolla 9- vjeçare «Sotir Gurra», ZAZ 72, se është bllokuar procesi i votimit pasi nga anëtarët e komisionit të qëndrës së mësipërme është konstatuar një shtetas i cili po fotografonte votën e tij.

Me vendimin nr 2 të datës 25.06.2017, të Komisionit të Qendrës së Votimit, është kërkuar ndihma e Policisë së Shtetit.

Pas marrjes së vendimit, shërbimet e Policisë kanë hyrë në qendrën e votimit ku nga kryerja e veprimeve të para, rezulton se shtetasi E.K, 29 vjeç, banues në Korçë, pasi është regjistruar, ka marrë fletën e votimit dhe ka shkuar tek vendi i fshehtë.

Pasi ka kryer veprimet ka bërë fotografimin e fletës së votimit, veprim që është parë nga anëtarët e komisionit. Shtetasit të mësipërm i është bllokuar nga Komisioni, fleta e votimit dhe në këtë moment ky i fundit, menjëherë është larguar nga Qendra e Votimit.

Nga ana e Policisë, në konsultim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Korçë, u kryhen veprimet e para proceduriale në lidhje me këtë ngjarje dhe po punohet për kapjen e tij.

Sqarojmë se procesi i votimit në këtë qendër, ka rifilluar normalisht, pas përfundimit të kryerjes së veprimeve proceduriale.

Arkiva

Qershor 2018
He Ma Me En Pr Sh Di
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1