Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Haki Çako, priti në një takim Kryetarin e Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve, z. Klement Zguri.

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Haki Çako, priti në një takim Kryetarin e Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve, z. Klement Zguri. (per video kliko mbi link) 24takim

Zguri dhe Çako, kanë vizituar edhe Grupin e Drejtimit dhe Koordinimit në DPPSh, i ngritur për menaxhimin e procesit zgjedhor, përsa i përket Policisë së Shtetit.

Drejtori për Rendin Publik, Drejtues Albert Dervishaj, ka njohur Kryetarin e KQZ, me masat e mara që nga fillimi i procesit e deri në këto momente, si dhe me Programin e Menaxhimit të Shërbimeve të Policisë së Shtetit, për procesin e votimit.

Zguri: 
Ju falënderoj për mbarëvajtjen e të gjithë punës suaj, për informacionin e dhënë në të gjitha fazat e veta dhe në kohën përgatitore të zgjedhjeve në ditën e sotme, që ka të bëjë me monitorimin dhe shpërndarjen e bazës materiale.
Në programin tuaj tregohet gjithçka që ju keni marrë në kuptimin e masave të sigurisë për qendrat e votimit deri sa të fillojë votimi, në vendin e numërimit të votave dhe deri në dorëzimin e materialeve në KQZ dhe të shpalljes së rezultateve.
Unë besoj që ju e dini më mirë punën tuaj sesa unë ndaj nuk kam ç‘porosi të lë, thjesht dëshiroj që ne të gjithë bashkërisht t’ia arrijmë një qëllimi.

Fundja është dëshirë e të gjithëve, e qytetarëve, e partive politike, institucioneve, besoj se nëse zgjedhjet do të shkojnë mirë, do të jetë një mundësi akoma më e mirë.

Ju falënderoj të gjithëve ju që jeni këtu, gjithë punonjësit e policisë që do të angazhohen në një proces zgjedhor.

Nëse në vende të tjera ku kam qenë duke vëzhguar, zgjedhjet i quanin festë, festa e zgjedhjeve. Këtu, për hir të së vërtetës, është sfidë, mënyra se si sillen partitë politike, individë të caktuar, interesat, kandidatët. Por shpresojmë që do t'ia dalim bashkërisht, se për një qëllim jemi, të dy palët.

Çako:
Faleminderit juve. Ne e konsiderojmë një mundësi të shtuar dhe një shans shumë të mirë prezencën tuaj dhe porositë e dhëna nga ju, por gjykojmë që e gjithë Policia e Shtetit, krahas detyrimeve që ka të parashikuara në ligj, sot e nesër së paku, në finalizimin e këtij procesi, sa të rëndësishëm për të gjithë shqiptarët, sikurse e thatë edhe ju, është totalisht në funksion, në kuptimin e mirë të fjalës, të KQZ-së, i cili është institucioni i vetëm i menaxhimit dhe i përpunimit të të gjithë procesit zgjedhor.

Në këtë kuadër, detyrat e policisë janë në funksion dhe në mbështetje të KQZ.

Pa dyshim që të dyja institucionet bashkë, kanë interesin madhor për t’u bërë të mundur shqiptarëve një votim në shprehje të vullnetit të lirë, të drejtpërdrejt dhe të pacensuruar nga asnjë lloj rrethane.

Rezultati nuk është lajm, as emocion për Policinë e Shtetit, sigurisht edhe për KQZ-në.

Faleminderit.

24takim1

24takim2

24takim3

24takim4

24takim5

Arkiva

Prill 2018
He Ma Me En Pr Sh Di
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6