Prezenca e OSBE-së në Shqipëri, në bashkëpunim me Policitë Kufitare të Kosovës dhe Shqipërisë organizuan Ushtrimin e 3-të Simulues të Ndjekjes Konstante Ndërkufitare.

Prezenca e OSBE-së në Shqipëri, në bashkëpunim  me Policitë Kufitare të Kosovës dhe Shqipërisë organizuan Ushtrimin e 3-të Simulues të Ndjekjes Konstante Ndërkufitare, (per video kliko mbi link)20USHTRIM15

veprimtari e cila u zhvillua në Pikën e Kalimit Kufitar Morinë.


Synimi i kësaj veprimtarie ishte testimi i Protokollit Dypalësh të Ndjekjes Konstante Ndërkufitare, i cili u negociua dhe nënshkrua në vitin 2015 mes Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës.

 

Në këtë veprimtari morën pjesë, pjesëtarët e Grupit të Punës të Ekspertëve që e negociuan këtë marrëveshje, përfaqësues të Prokurorisë dhe të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave.

 

Gjatë ditës së parë të kësaj veprimtarie, pjesëmarrësit u njohën hollësisht me konceptin e ndjekjes konstante ndërkufitare përmes përvojave që u sollën nga vende të ndryshme evropiane, si dhe përmes prezantimeve që shtjellonin anën

 

ligjore të këtij aspekti të punës policore.

 

Veç kësaj, u diskutua edhe rreth bashkëpunimit mes Policive Kriminale dhe të Rendit Publik nga njëra anë dhe Prokurorisë nga ana tjetër lidhur me këtë aspekt të punës policore.

 

Ditën e dytë të veprimtarisë u zhvillua në ushtrim simulues, ku pjesëmarrësve iu dha një skenar dhe iu kërkua që ta vinin atë në zbatim në Pikën e Kalimit Kufitar Morinë.

20USHTRIM

 

20USHTRIM1

20USHTRIM2

20USHTRIM3

20USHTRIM4

20USHTRIM5

20USHTRIM6

20USHTRIM7

20USHTRIM8

20USHTRIM9

20USHTRIM10

20USHTRIM11

20USHTRIM12

20USHTRIM13

20USHTRIM14

20USHTRIM16

20USHTRIM17

20USHTRIM18

20USHTRIM19

20USHTRIM20

20USHTRIM21

Arkiva

Maj 2018
He Ma Me En Pr Sh Di
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3