Informacion mbi ngjarjet, arrestimet, ndalimet dhe procedimet në 24 orët e fundit 08 Qershor 2017

INFORMACIONE PËR AKTIVITETET E PROCESIT ZGJEDHOR, QERSHOR 20171Drejtoria PPSH.1

Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë
Komisariati i Policisë Nr. 1
Më datë 07.06.2017, ora 19:20-20:15, në fshatin Gurë të Madhe, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 18:10-19:00, në fshatin Baldushk, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 19:38- 20:20, në fshatin Bërzhitë, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Nr. 3
Më datë 07.06.2017, ora 18:00-19:20, në Laprak, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 19:00-19:55, në rrugën “Jordan Misja”, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 19:00- 21:00, tek “Tregu Çam”, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar një takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 19:00-19:30, te rruga e “Kavajës”, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 19:00-21:00, në rrugën “Mine Peza”, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 19:00-20:00, në rrugën “Don Bosko”, subjekti politik Partia Libra, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Nr. 4
Më datë 07.06.2017, ora 19:00-20:20, në rrugën “Memo Miti”, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Nr. 5
Më datë 07.06.2017, ora 18:30-19:50, në Bathore, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 19:00-19:55, në Babrru, subjekti politik Partia Demokratike, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan
Komisariati i Policisë Elbasan
Më datë  06.06.2017, ora 19:00-20:00, në lagjen “11 Nentori”, subjekti politik L.S.I, ka zhvilluar   1 takim elektoral, i cili përfundoj pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Cërrik
Më datë  07.06.2017, ora 20:00-21:00, në Cerrik, subjekti politik L.S.I, ka zhvilluar   1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Librazhd
Më datë 07.06.2017, ora 12:00-13:00 dhe 15:00-16:00, në fshatin Hotolisht dhe Spathar, subjekti politik i Partisë Socialiste, ka zhvilluar   2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 20:00-21:00, në fshatin Dardhë, subjekti politik i Partisë Socialiste, ka zhvilluar   1 takim elektoral, i cili përfundoj pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 11:00-12:00, në fshatin Polis, subjekti politik i Partisë Demokratike, ka zhvilluar   1 takim elektoral, i cili përfundoj pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Gramsh
Më datë 07.06.2017 ora ora 13:00-14:00 dhe 11:00-12:00, në fshatinTervol dhe Galigat, subjekti politik i Partisë Socialiste, ka zhvilluar 2 takim elektorale, i cili përfundo pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Korçë
Komisariati i Policisë Maliq
Më datë 07.06.2017, ora 18:30-19:00 dhe 19:30-20:30, në fshatin Rembec, subjektet politike PD dhe PS, zhvilluan 2 takime elektorale, të cilat përfunduan pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Devoll
Më datë 07.06.2017, ora 20:00-22:00, në fshatin Bitinckë, subjekti politik PS, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Ersekë
Më datë 07.06.2017, ora 20:00-21:00, në fshatin Mollas, subjekti politik PS, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Berat
Komisariati i Policisë Berat
Më datë 07.06.2017, ora 18:00–20:00, në sheshin “Teodor Muzaka”, subjekti politik LSI, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Kuçovë
Më datë 07.06.2017, ora 16:00–17:30, në fshatin Tapi, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 18:00–19:30, në lagjen “11 Shkurti”, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 18:30–19:30, në lagjen “Tafil Skëndo”, subjekti politik LSI, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Fier
Komisariati i Policisë Fier
Më datë 07.06.2017, ora 11:30-12:00, në qytetin e Patosit, subjekti politik PD, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 12:20-12:50, në qytetin e Rroskavecit, subjekti politik PD, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 15:10-16:10, në Fratar, subjekti politik PS, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 16:45-17:30, në Greshicë, subjekti politik PS, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Divjakë
Më datë 07.06.2017, ora 17:25-17:50 dhe 18:40- 19:15 në qytetin e Divjakës, subjekti politik PD, ka zhvilluar 2 takime elektorale, të cilat përfunduan pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Mallakastër
Më datë 07.06.2017, ora 10:30-11:00, në qytetin Ballsh, subjekti politik PD, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 18:00-18:30, në Hekal, subjekti politik PS, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Gjirokastër
Komisariati i Policisë Gjirokastër
Më datë 07.06.2017, ora 19:15-20:15, në lagjen “18 Shtatori”, subjekti i Partisë Socialiste ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Tepelenë
Më datën 07.06.2017, ora 17:30-18:30 dhe 18:45-19:30, në fshatin Progonat dhe Nivicë, subjekti i Partisë Socialiste, ka zhvilluar 2 takime elektorale të cilët përfunduan pa probleme për rendin.

Më datën 07.06.2017, ora 18:30-19:00, në qytetin Memaliaj, në “Pallatin e Kulturës”, subjekti i PD, ka zhvilluar 1 takim elektoral 1 takim i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Përmet
Më datën 07.06.2017, ora 09:00-10:00, në qytetin e Përmetit, subjekti i Partisë Socialiste ka zhvilluar 1 takim elektoral me simpatizantët e saj. Përfundoi pa probleme për rendin.

Më datën 07.06.2017, ora 10:00-11:00, në qytetin e Përmetit, subjekti i LSI ka zhvilluar 1 takim elektoral me simpatizantët e saj. Përfundoi pa probleme për rendin.

Më datën 07.06.2017, ora 10:00-11:00 dhe 16:00-17:00, në qytetin e Përmetit dhe në fshatin Piskovë, subjekti i PD, ka zhvilluar 2 takime elektorale të cilat përfunduan pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Lezhë
Komisariati i Policisë Lezhë
Më datë 07.06.2017, ora 17.30-19.00, në Fshatin Ishull Lezhë, subjekti politik Partia Demokratike, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Kurbin
Më datë 07.06.2017, ora 19.00- 20.00, në Fshatin Zhejë, subjekti politik Partia Demokratike, ka zhvilluar 1takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 18.00-19.00, në Milot, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Shkodër
Komisariati i Policisë Malësi e Madhe
Më datë 07.06.2017, ora 12:00-13:00, në Koplik, subjekti politik LSI, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 13:00-14:00, në Koplik, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 07.06.2017, ora 15:00-16:00, në Koplik, subjekti politik Partia Demokratike, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Vau i Dejës
Më datë 07.06.2017, ora 19:00-20:00, në fshatin Kosmaq, subjekti politik Partia Socialiste, ka zhvilluar 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Kukës
Komisariati i Policisë Kukës
Më datë 07.06.2017, ora 18:00-19:00 dhe 19:30-20:30, në fshatin Kalis, dhe Vilë, Subjekti PS, ka zhvilluar 2 takime elektorale, të cili përfunduan pa probleme për rendin.

Më datën 07.06.2017, ora 16:15-16:45 dhe 17:00-18:00, në fshatin Gjinaj dhe Fajza, Subjekti  LSI, ka zhvilluar 2 takime elektorale, të cilat përfunduan pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Tropojë
Më datë 07.06.2017, ora 18:00-18:20 dhe 18:30-19:10, në fshatin Margegaj dhe Shoshaj, subjekti politik PD, ka zhvilluar 2 takime elektorale, i cili përfundoi pa probleme për rendin.


DEPARTAMENTI PËR HETIMIN E KRIMIT TE ORGANIZUAR DHE KRIMET E RËNDA

Drejtoria për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqeve
Sektori për Hetimin e krimeve Kompjuterike
Më datë 06.06.2017, shtetasi F. M., ka bërë kallëzim se më datë 29.11.2016, kanë ndërhyrë në llogarinë në rrjetet sociale të tij dhe të vëllait. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 293/b i Kodit Penal.


DREJTORITË VENDORE TË POLICISË

Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë
Seksioni për narkotikët
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.A, vjeç 34, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Bajram Curri”, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 1 dozë lëndë narkotike e llojit Heroinë. Neni 283/1 i Kodit Penal.

Seksioni për krimin ekonomik e financiar
Më datë 07.06.2017, shtetasja E.E vjeç 31, banuese në Tiranë, kallëzon se i kanë falsifikuar firmën duke përfituar një numër me kontratë pranë një kompanie private, ku rezulton debitorë me një shumë lekësh. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 186 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, shtetasja A.M vjeç 22, banuese në Tiranë, operatore në një kompani private në Tiranë, kallëzon se kompania nuk i ka likuiduar pagën dhe siguracionet shoqërore prej 2 muajsh. Materialet i referohen Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë. Nenet 180, 143 dhe 170/a të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, shtetasi B.D, vjeç 35, banuese në Tiranë, kallëzon se me anë të mashtrimit, një kompani private e transportit publik, ku ka punuar fatorino, nuk i ka likuiduar pagën dhe siguracionet shoqërore për periudhën Mars-Prill 2017. Materialet i referohen Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë. Nenet 180, 143 dhe 170/a të Kodit Penal.

Seksioni për krimet kompjuterike
Më datë 07.06.2017, shtetasi me iniciale A.K, vjeç 51, banues në Tiranë, kallëzon se persona të paidentifikuar, me anë të mashtrimit, kanë ndërhyrë në e-mail, duke devijuar një transfertë bankare të destinuar për në një llogari në Britaninë e Madhe dhe i kanë marrë online një sasi eurosh. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 143/b i Kodit Penal.

Komisariati Rajonal i Policisë Rrugore
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin J.B, vjeç 20, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Muhamet Gjollesha”, duke drejtuar mjetin tip “Volksvagen”, ka aksidentuar këmbësoren Xh.Ç, vjeç 19, banuese në Tiranë, jashtë rrezikut për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi E.SH, vjeç 47, banues në Tiranë, pasi në rrugën “George Bush”, u kap duke drejtuar në gjendje të dehur, mjetin tip “Daimler”. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.SH vjeç 48, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “George Bush”, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi, çiklomotorin tip “Gumeni Moto”. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, në Kamzë, shtetasi G.M, vjeç 42, banues në Tiranë, duke drejtuar mjetin tip “Tuareg” ka aksidentuar biçiklistin R.M, vjeç 51, banues në Tiranë, i cili pas mjekimit në spital u largua në banesë. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për vlerësim.

Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi B.M dhe u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin E.TH, vjeç 39 e 29, banues në Tiranë, pasi në Kamzë, B.M me leje drejtimi, duke drejtuar mjetin tip “Pezho”, ka aksidentuar motoçiklistin E.TH, pa leje drejtimi, i cili ndodhet në spital, nën kujdesin e mjekëve. Nenet 290 e 291 të Kodit Penal.

Më datë 08.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi F.K, vjeç 30, banues në Tiranë, pasi më datë 07.06.2017, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi, mjetin tip “Pezho”. Neni 291 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Durrës
Sektori për trafiqet e narkotikët
Port - Durrës.
Goditet një tjetër tentativë e trafikut ndërkombëtar të lëndëve narkotike në Portin e Durrësit.
Policia Kufitare në bashkëpunim me Seksionin Kundër Narkotikëve kanë parandaluar dhe goditur tentativën për të trafikuar lëndë narkotike drejt Italisë.
Sekuestrohen 705 kg Cannabis Sativa.
Arrestohet në flagrancë drejtuesi i mjetit dhe shpallen në kërkim tre shtetas të tjerë.
Shërbimet e Policisë Kufitare në bashkëpunim me  Efektivët e Seksionit për Hetimin e Narkotikëve, në vijim të punës së tyre për parandalimin e rasteve të trafikimit të lëndëve narkotike nëpërmjet Portit të Durrësit, mbrëmjen e djeshme, në bazë të informacioneve të marra në rrugë operative, kanë goditur një tjetër rast.
Është arrestuar në flagrancë drejtuesi I mjetit, shtetasi:
K. F., 32 vjeç, banues në Maqedoni.
Gjithashtu janë shpallur në kërkim tre shtetas, por për arësye hetimi nuk jepen detaje.
Më datë 06.06.2017, gjatë kontrollit të ushtruar në Pikën e Kalimit Kufitar Durrës, në mjetin tip kamion me drejtues shtetasin maqedonas K. F., pas dyshimeve nga specialistët se në brendësi të tij kishte lëndë narkotike, për verifikim më të hollësishëm, u kontrollua në Skaner.
Në përfundim u konkludua një sasi lëndë narkotike e dyshuar e llojit Cannabis Sativa.
Kamioni ishte i ngarkuar me kuti të mbushura me kastravecë dhe në mes të tyre kishte qese të mbushura me lëndë narkotike, ku pas peshimit rezultoi në total një sasi rreth 705 kg lëndë narkotike e dyshuar e llojit Cannabis Sativa.
Lënda narkotike u sekuestrua në cilësinë e provës materiale.
Specialistët dhe grupi hetimor vijojnë punën për kapjen e personave të tjerë të implikuar në këtë rrjet kriminal.
Materialet i kaluan Prokurorisë pranë Krimeve të Rënda Tiranë, për veprime të mëtejshme, për veprën penale "Trafikimi i lëndëve narkotike në bashkëpunim", e mbetur në tentativë parashikuar në nenin 283/ a/ 2,  22 të Kodit Penal.

Seksioni kundër krimit ekonomik e financiar
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin E.K vjeç 51, banues në Durrës, administrator i një kopështi privat, pasi dyshohet se nuk i ka paguar për 2 vjet sigurimet shoqërore  punonjëses XH.K, vjeç 25, banues në Durrës. Nenet 143 e  180 të Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 07.06.2017, pranë rrethrrotullimit të Shenavlashit,  një mjet, ka goditur çiklomotorin me drejtues shtetasin F.V, vjeç 60, banues në Erzen, për pasojë është aksidentuar drejtuesi  i çiklomotorit, i cili ndodhet në spital për ndihmë mjekësore. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Nenet 290 e 273 të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqesorë Durrës, për shtetasin SH.V, vjeç 40, banues në Durrës, pasi dyshohet se, në lagjen Nr.14, duke drejtuar mjetin tip “Benz”, ka aksidentuar pasagjerin e mitur O.B, vjeç 9, banues në Durrës, i cili ndodhet në spital, jasht rrezikut për jetën. Neni 290/1 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për vlerësim, për shtetasin A.B, vjeç 41, banues në Durrës, pasi dyshohet se, në lagjen Nr.3, duke drejtuar motoçikletën tip “Yinxiang”, ka dëmtuar këmbësoren N.F, vjeç 49, banuese në Durrës, e cila pas mjekimit në spital, u largua në banesë.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan
Seksioni për narkotikët
Peqin
Finalizohet me sukses operacioni i koduar “TRANSPORTUESI”.
Sekuestrohen 65 kg lëndë narkotike e dyshuar Cannabis Sativa
Arrestohen në flagrancë katër shtetas.
Në vijim të punës për goditjen e trafikimit apo shpërndarjes të lëndëve narkotike Specialistët e Sektorit Kundër Narkotikëve, në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan, mbi bazën e informacioneve të marra në rrugë operative, finalizuan me sukses operacionin policor të koduar “TRANSPORTUESI”
Si rezultat i këtij operacioni, u bë arrestimi në flagrancë i shtetasve:
A.M, 38 vjeç banues në Shijak
F.O 23 vjeç banues në Durrës
A.B, 29 vjeç banues në Durrës
M.H, 23 vjeç banues në Durrës
Arrestimi i tyre u bë pasi, gjatë kontrollit të ushtruar në automjetin BMW X5 drejtuar nga shtetasi A.M, në fshatin Lolaj të Njësisë Administrative Përparim të Bashkisë Peqin, u gjet dhe u sekuestrua një sasi e konsiderueshme lënde narkotike e dyshuar Cannabis Sativa.
Nga veprimet hetimore paraprake të kryera nga Specialistët e Sektorit Kundër Narkotikëve rezulton se kjo vepër penale, dyshohet të jetë kryer në bashkëpunim nga shtetasit; F.O i cili ka qenë drejtues i automjetit, A.M, A.B dhe M.H.
Grupi hetimor sekuestroi në cilësinë e provës materiale:
65 kg lëndë narkotike e dyshuar “Cannabis Sativa”
Dy automjetet
5 aparate celularë të markave të ndryshme
2670 Euro
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për veprime të mëtejshme për veprën penale "Prodhimi dhe shitja e narkotikëve" parashikuar nga neni 283/2 i Kodit Penal.

Seksioni kundër krimit ekonomik e financiar
Elbasan
Specialistët e Sektorit për Krimin Ekonomik dhe Financiar bënë referimin e materialeve ndaj shtetasit:
H.C, 58 vjeç banues në Elbasan me detyrë përmbarues privat.
Ky shtetas duke qenë me detyrë përmbarues privat dyshohet të ketë shpërdoruar detyrën pasi dyshohet të ketë bërë një ekzekutim të vendimit të Gjykatës në kundërshtim me ligjin duke i marrë siperfaqe toke shtetasit P.D, 76 vjeç banues në fshatin Shinavlash, më tëpër se ka vendosur Gjykata në vitin 2017

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për veprime të mëtejshme për veprën penale “Shpërdorimi i detyrës” parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal.

Specialistët e Sektorit për Krimin Ekonomik dhe Financiar bënë referimin e materialeve ndaj shtetases:
K.K, 28 vjeçe banuese në Elbasan
Kjo shtetase në vitin 2016 dyshohet ti ketë marrë një sasi eurosh shtetases V.H, 24 vjeçe banuese në Elbasan, në këmbim të gjetjes së një vendi pune në administratën shtetërore dhe pas marrjes së lekëve, nuk i ka gjetur vendin e punës dhe nuk i ka kthyer lekët.
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për veprime të mëtejshme për veprën penale “Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike” dhe “Mashtrimi” parashikuar nga neni 245/1 dhe 143/2 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin A.F vjeç 47 banues në fshatin Xhyrë, pasi dyshohet se në Xhyrë, ka në pronësi disa vaska për kultivim peshku dhe ka ushtruar aktivitet pa dokumentacionin përkatës. Nenet  170/a, 180 e 181 të Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 07.06.2017 u arrestua shtetasi M.D, vjeç 29, banues në Elbasan, pasi duke drejtuar mjetin tip “B.M.V”, ka aksidentuar motoçiklistin shtetasin H.S dhe pasagjeren E.B, vjeç 62 e 24, banues në Elbasan, të cilët ndodhen në spital, jashtë rrezikut për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Korçë
Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë  e Rrethit Gjyqësor Korçë, për shtetasin D.R., vjeç 18, banues në Korçë, pasi dyshohet se në lagjen nr. 17, duke drejtuar pa leje drejtimi motoçikletën tip “GFI”, ka goditur një karrocë me kalë, që drejtohej nga shtetasi G.S, vjeç 47, banues në Korçë dhe më pas kamionin tip “Skania”,të drejtuar me leje drejtimi nga shtetasi O.GJ, vjeç 42, banues në Korçë, për pasojë janë aksidentuar drejtuesi i motorit dhe i karrocës, të cilët ndodhen në spital, në kujdesin e mjekëve. Nenet 290 e 291 të Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Fier
Në vijim të komunikatës që bën fjalë për përdorimin e një kartëmonedhe 100 Euro të falsifikuar, në dyqanin e shtetasit A.F, më datë 07.06.2017, u ndaluan shtetasit K.N, J.M e K.K, vjeç 35, 27, 19, banues në Tiranë, fshatin Boroç, Përmet e Therepel, Skrapar. Neni 183/2 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Vlorë
Seksioni kundër pastrimit të parave
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor, për shtetasin Z.T vjeç 55, banues në Vlorë, për veprën penale “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”. Neni 287 i Kodit Penal.

Seksioni kundër krimit ekonomik e financiar
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasin O.ZH, vjeç 59, banues në Orikum, pasi dyshohet se në Orikum te “Kanali i Osmënit”, është konstatuar duke ushtruar pa leje, aktivitetin e parkimit të 18 mjeteve lundruese. Nenet 170/a e 180 të Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi B.Ç, vjeç 22, banues në fshatin Llakatund, pasi në fshatin Kotë, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi mjetin tip “Iveko”. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasin V.L vjeç 54 banues në Vlorë, pasi dyshohet se më datë 03.06.2017, në fshatin Nartë, duke drejtuar motomjetin tip “Kymco”, ka dalë nga rruga, për pasojë është dëmtuar dhe ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. Neni 290/1 i Kodit Penal.

Më datë 08.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi E.S, vjeç 37, banues në Vlorë , pasi  në rrugën “Çamëria”, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi motomjetin tip “Yamaha”. Neni 291 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Gjirokastër
Seksioni për narkotikët
Më datë 31.05.2017, u ndalua shtetasi A.C, vjeç 32, banues në fshatin Kalivaç, Tepelenë, pasi Gjykata për Krimet e Rënda Tiranë, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprën penale “Trafikimi i narkotikëve”.  Nenet 283/a/2 e 22 të Kodit Penal. 

Drejtoria Vendore e Policisë Lezhë
Seksioni për narkotikët
Më datë 07.06.2017, u ndalua shtetasi në kërkim E.H, vjeç 35, banues në Lezhë, pasi Prokuroria e Krimeve të Rënda Tiranë, ka urdhëruar ndalimin për veprën penale “Trafikimi i narkotikeve”. Neni 283/a/2 i Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, për shtetasin J.N, vjeç 49, banues në fshatin Rraboshtë, pasi dyshohet se në Kallmet, duke drejtuar pa leje drejtimi çiklomotorin tip “Yamaha”, është aksidentuar dhe ndodhet në spital për ndihmë mjekësore. Nenet 290/1 e 291 të Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Dibër
Seksioni kundër krimit ekonomik e financiar
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër, për shtetasin A.P, vjeç 72, banues në Tiranë, pasi dyshohet se ka mashtruar në Sigurimet Shoqërore, duke përfituar padrejtësisht një sasi lekësh pension. Neni 145 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër, për shtetasen F.H, vjeç 66 , banues në fshatin Fushe-Alie bashkia Peshkopi, pasi dyshohet se ka mashtruar në Sigurimet Shoqërore, duke përfituar padrejtësisht një sasi lekësh pension. Neni 145 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër, për shtetasin S.M, vjeç 85, banues në fshatin Sohodoll, pasi dyshohet se ka mashtruar në Sigurimet Shoqërore, duke përfituar padrejtësisht një sasi lekësh pension. Neni 145 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër, për shtetasin H.S, vjeç 68, banues në fshatin Shumbat, pasi dyshohet se ka mashtruar në Sigurimet Shoqërore, duke përfituar padrejtësisht një sasi lekësh pension. Neni 145 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër, për shtetasen M.S, vjeç 70, banuese në fshatin Pjeçë, pasi dyshohet se ka mashtruar në Sigurimet Shoqërore, duke përfituar padrejtësisht një sasi lekësh pension. Neni 145 i Kodit Penal.

KOMISARIATET E POLICISË (Rrethe Gjyqësore)

Komisariati Policisë Lushnjë
Seksioni për krimet e rënda
Lushnje
Policia e Lushnjes parandalon një ngjarje të rëndë kriminale.
Tentoi të vrasi me armë zjarri dy vëllezër, arrestohet në flagrancë autori.
Në datën 07.06.2017, nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Lushnje, pas njoftimit të marë dhe masave të shpejta është bërë e mundur parandalimi i një ngjarje të mundshme kriminale dhe konkretisht:
Pas një konflikti për motive të dobëta të ndodhur ndërmjet shtetasit L.M dhe shtetasve D.B dhe B.B (vëllezër), këta të fundit e kanë goditur pasi pretendonin se shtetasi L.M, i dëmtonte të mbjellat me bagëti.
Shërbimet policore, në mënyrë të menjëhershme për parandalimin e përshkallëzimit të këtij konflikti, kanë shkuar në vendngjarje dhe kanë kapur në flagrancë shtetasin L.M duke tentuar të vrasë me armë zjarri shtetasit D.B dhe B.B.
Në cilësinë e provës materiale u sekuestrua arma e zjarrit pushkë model 63 me fishekë në folenë e saj si dhe 35 fishekë.
Në këto kushte, nga Specialistët për Hetimin e Krimeve të Rënda në Komisariatin e Policisë Lushnje, u bë arrestimi në flagrancë i shtetasit :
-L.M, 41 vjeç, banues në lagjen "20 Tetori" Lushnje.
Materialet do t'i kalojnë Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Lushnje për veprat penale "Vrasje e mbetur në tentativë" dhe "Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve dhe e municionit luftarak", të parashikuar nga Nenet 76, 22 e 278 të Kodit Penal.

DEPARTAMENTI PËR SIGURINË PUBLIKE
KOMISARIATET E POLICISË

Komisariati i Policisë Nr. 1
Më datë 07.06.2017 në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, u konstatua vjedhja e dyqanit të cigareve, në përdorim nga shtetasi A.O, vjeç 50, banues në Tiranë, ku kanë marrë një sasi të konsiderueshme paketash të ndryshme. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin C.N, vjeç 61, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Mihal Grameno”, ka kanosur me armë gjahu, shtetasin V.M vjeç 49, banues në Tiranë. Në cilësinë e provës materiale, u sekuestrua arma e gjahut. Neni 84 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin J.I, vjeç 54, banues në Tiranë, me detyrë administrator, pasi dyshohet se në rrugën “Frosina Plaku”, me vetëgjyqësi për mosdhënien e detyrimeve nga banorët, ka bllokuar ashensorin. Neni 277 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.C, vjeç 62, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Ali Shefqeti”, për shkak të detyrës, ka kundërshtuar punonjësin e policisë bashkiake E.K, vjeç 29, banues në Tiranë. Neni 235 i Kodit Penal.


Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin E.K, vjeç 56, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën ‘’Mihal Grameno‘’, ka kanosur shtetasin A.K, vjeç 59, banues në Tiranë. Neni 84 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin S.V, vjeç 60, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Ali Demi”, ka goditur me grusht shtetasin G.K, vjeç 58, banues në Tiranë. Neni 89 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin I.D, vjeç 35, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në Sauk, në banesë, u konstatua duke kryer punime pa leje. Neni 199/a.

Në vijim të komunikatës që bën fjalë për veprën penale “Kanosja”, më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasen E.E, vjeç 20, banuese në Tiranë. Neni 84 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi B.D, vjeç 24 banues në Tiranë, pasi te Liqeni Artificial, ju gjet e bllokua në cilësinë e provës materiale një sasi lëndë e dyshuar narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin T.M, vjeç 29, banues në Tiranë, pasi dyshohet se pranë Liqenit Artificial, ju gjet e bllokua në cilësinë e provës materiale 1 dozë lëndë e dyshuar narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, te Liqeni Artificial, 2 persona, i kanë vjedhur me dhunë 2 celuar, të markës “Samsung” dhe 1 çantë të markës “Luis Viton”, shtetasit R.Z, vjeç 15, banues në Tiranë. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Nenet 139 e 25 të Kodit Penal.

Më datë 08.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi P.P, vjeç 29, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në mënyrë të përsëritur, ka përndjekur shtetasen E.J, vjeç 27, banuese në Tiranë. Neni 121/a i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 2
Në vijim të komunikatës që bën fjalë për veprën penale “Vjedhja”, më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin e arrestuar K.L vjeç 20, banues në Tiranë. Neni 134/2 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasit V.GJ e E.P, vjeç 61e 66, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën e “Kavajës”, për shkak të detyrës, ka kundërshtuar punonjësin e policisë bashkiake. Neni 235 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi S.GJ vjeç 22, banues në Tiranë, pasi në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale një sasi lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasen XH.Z, vjeç 78, banuese në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën e “Kavajës”, duke prishur një mur ndarës, ka dëmtuar pronën e vajzës E.Z, vjeç 46, rezidente në Gjermani. Neni 150 i  Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasit K.G e A.M, vjeç 63 e 34, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Alqivjadh Limani”,  K.G u konstatua duke kryer punime pa leje dhe A.M menaxhonte punimet. Nenet 199/a e 170/a të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, në rrugën “Ndre Mjeda”, duke punuar është rrëzuar nga shkallët, shtetasi A.T vjeç 56, banues në Tiranë, i cili ndodhet në spital nën kujdesin e mjekëve. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për ngjarje aksidentale.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin F.G, vjeç 61, banues në Tiranë, SHRSF i një kompanie private, pasi dyshohet se në rrugën e “Kavajës”, ju gjet e bllokua në cilësinë e provës materiale një pistoletë në dukje sportive, një palë pranga dhe një shkop gome, pa leje. Neni 280 i Kodit Penal.

Më datë 08.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin G.S, vjeç 25, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën "Frederik Shiroka”, ju gjet e bllokua në cilësinë e provës materiale 1 dozë lëndë e dyshuar narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Më datë 08.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasen E.B, vjeç 40, banuese në Tiranë, pasi dyshohet se më datë 07.06.2017, ka ushtruar dhunë fizike, ndaj shtetasit të mitur vjeç 8, banues në Tiranë. Neni  90 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 3
Më datë 07.06.2017, shtetasi E.H, vjeç 37, banues në Tiranë, kallëzon se nëpërmjet telefonit është kanosur nga një numër i panjohur. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Nenet 84 dhe 275 të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u ndalua me iniciativë shtetasja R.K, vjeç 43 banuese në Fier, pasi dyshohet se në rrugën “Reshit Çollaku”, i ka vjedhur portofolin shtetases M.D vjeç 24, banuese në Tiranë. Nga verifikimet e kryera R.K rezulton autore e disa ngjarjeve të tjera. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin J.H, vjeç 31, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Çamëria”, ka goditur me grusht, shtetasin A.L vjeç 37 banues në Tiranë. Punohet për shoqërimin e J.H. Neni 89 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 4
Më datë 07.06.2017, shtetasja E.R, vjeç 66, banuese në Tiranë, kallzon se i është larguar nga banesa, mbesa R.S, vjeç 17. Punohet për gjetjen e saj. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë dhe punohet për kapjen e shtetases H.H, vjeç 41, banuese në Fier, pasi dyshohet se nëpërmjet telefonit, ka kanosur shtetasin K.U, vjeç 61, banues në Tiranë. Nenet 275 e 84 të Kodit Penal.

Më datë 06.07.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme për shtetasen S.H, vjeç 22, banuese në Tiranë, pasi dyshohet se babai, L.H, vjeç 48, ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësorë Tiranë. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006. “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin S.XH, vjeç 29 banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Belul Hatibi”, në banesë, po kryente punime ndërtimi, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin R.RR, vjeç 23, banues në Fushë Krujë, pasi dyshohet se te Q.S.U.T, ka dëmtuar me mjet, traun në hyrje të spitalit, pasi po transportonte një person në gjendje të rëndë shëndetësore. Neni 150 i Kodit Penal.

Më datë 08.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin E.M, vjeç 20, banues në Babrru, pasi dyshohet se, në rrugën “Aleksandër Moisiu”, u kap nga punonjësit e policisë së rendit, me një kapele policie në kokë. Neni 247 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 6
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin M.E, vjeç 31 banues në Tiranë, pasi dyshohet se në Yrshek, në banesë, u konstatua duke kryer punime ndërtimi, pa leje. Neni 199/a/1 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasit B.XH e M.E, vjeç 47 e 31, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në Yrshek, kanë kanosur e goditur me grusht njëri tjetrin. Nenet 84 e 90 të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për vlerësim, pasi dyshohet se, në rrugën “3 Dëshmorët”, pranë një furre buke shtetasi F.D, vjeç 46, banues në Yzberisht, për shkak të problemeve familjare, në gjendje të dehur, ka tentuar të fusë duart në një prize elektrike.

Komisariati i Policisë Vorë
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin F.D, vjeç 30, banues në fshatin Muçaj, pasi dyshohet se gjatë natës, në fshatin Muçaj, ka vjedhur banesën e shtetasit B.M , vjeç 46, ku kanë marrë 1 televizor plazma të markës “Philips”. Punohet për kapjen e F.D. Neni 134 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Kavajë
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për shtetasin S.A vjeç 39, banues në Kavajë, pasi dyshohet se në fshatin Kryemëdhenj, u kap duke kryer punime ndërtimi, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për ngjarje aksidentale, pasi dyshohet se në Kavajë, është dëmtuar te porta e banesës së hallës, fëmija vjeç 4, i cili ndodhet në siptal, nën kujdesin e mjekëve.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për shtetasen B.M vjeç 41, banuese në Tiranë, pasi dyshohet se me anë të telefonit, ka shqetësuar e fyer shtetasin F.T, vjeç 34, banues në Kavajë. Neni 275 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, në fshatin Synej, ka rënë aksidentalisht nga karroceria e një zetori të ndaluar, shtetasi N.C, vjeç 49, banues në fshatin Synej, i cili ndodhet në SQU, jashtë rrezikut për jetën. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë.

Më datë 07.06.2017, në fshatin Synej, ka rënë aksidentalisht nga një karrocë e tërhequr me kafshë shtetasi A.B, vjeç 69 banues në Synej, i cili ndodhet në SQU, jashtë rrezikut për jetën. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë.

Komisariati i Policisë Durrës
Më datë 07.06.2016, në lagjen Nr.13, shtetasit A.M, vjeç 48, i kanë vjedhur mjetin tip “Benz”,. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi V.P, vjeç 46, banues në Shkodër, pasi dyshohet se në lagjen nr. 12, te tregu i fruta perimeve, ka tentuar t’i vjedh një sasi lekësh, shtetasit SH.B vjeç 57, banues në Karpen, Shijak. Nenet 134 e 22 të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi H.T, vjeç 42, banues në fshatin Shetel, pasi në Durrës afër pallatit sportit, u kap duke drejtuar në gjendje të dehur, motoçikletën tip “Lifan”. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të menjëhershëm të mbrojtjes për shtetasen SH.O vjeç 52, banuese në Durrës, pasi dyshohet se e bija B.O, vjeç 14, banuese në Durrës, ka ushtruar dhunë fizike  psikologjike ndaj saj .Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Durrës. Ligji Nr9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet  familjare”.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të menjëhershëm të mbrojtjes për shtetasen N.M, vjeç 70, banuese në Durrës, pasi dyshohet se nusja e djalit R.M, vjeç 21 banuese në Durrës, ka ushtruar dhunë fizike  psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Durrës. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006. “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet  familjare”.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të menjëhershëm të mbrojtjes për shtetasen R.M, vjeç 21 banuese në Durrës, pasi dyshohet se bashkëshorti H.M, vjeç 32, banues në Durrës, ka ushtruar dhunë fizike  psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Durrës. Ligji Nr9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet  familjare”.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet hetimore në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin E.M, vjeç 18, banues në Durrës, pasi dyshohet se në lagjen Nr.13, iu gjet dhe u sekuestrua në cilësinë e provës materiale 1 dozë lëndë narkotike e lloit Cannabis Sattiva. Neni 283/1 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Krujë
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Krujë, për shtetasin E.Q, vjeç 34, banues në Borizanë, pronar i një firme private, pasi dyshohet se, në fshatin Hasan, Fushë Krujë,  është konstatuar se ka ndërtuar një objekt, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Krujë, për shtetasin  A.LL, vjeç 29, banues në Krujë, pasi dyshohet se në lagjen nr. 2, për shkak të detyrës, ka kundërshtuar punonjësit e policisë të rendit publik. Neni 242 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Shijak
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin XH.V, 55, banues në Sallmone, pasi dyshohet se në Sallmone, u konstatua duke ndërtuar një objekt, pa leje. Neni 199/a/1 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u ndalua shtetasi A.P, vjeç 49, banues në Rashbull, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Durrës, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprën penale “Vjedhja” në bashkëpunim. Neni 134/2 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin B.D, vjeç 31 banues në Karpen, pasi dyshohet se në Metalle, u konstatua  duke ndërtuar një objekt, pa leje. Neni 199/a/1 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin F.I, vjeç 35, banues në Metalle, pasi dyshohet se pranë banesës, u konstatua  duke ndërtuar një objekt, pa leje. Neni 199/a/1 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të menjëhershëm të mbrojtjes për shtetasen T.T, vjeç 17, pasi dyshohet se babai A.T vjeç 48, ka ushtruar dhunë fizike  psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Durrës. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006. “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet  familjare”.

Komisariati i Policisë Elbasan
Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes, për shtetasen A.B, vjeç 35 banuese në Elbasan, pasi dyshohet se bashkëshorti F.B, vjeç 42, ka ushtruar dhunë psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor  Elbasan. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes, për shtetasin F.B vjeç 42, pasi dyshohet se bashkëshortja A.B, vjeç 35, banuese në Elbasan, ka ushtruar dhunë psikologjike ndaj tij. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor  Elbasan. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Në vijim të komunikatës, që bën fjalë për largim nga konvikti i një Universiteti të shtetases M.D, më datë 07.06.2017 u gjet dhe dorëzua familjarëve, e cila deklaron se është larguar me dëshirën e saj. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e Urdhrit të mbrojtjes, për shtetasen R.SH, vjeç 51, banuese në Elbasan, pasi dyshohet se djali A.S, vjeç 25, banues në Elbasan, ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor  Elbasan. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Më datë 07.06.2017, gjatë natës, në fshatin Katundi i Ri, është vjedhur banesa e shtetasit N.B vjeç 51, ku kanë marrë 1televizor dhe një sasi lekësh. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Cërrik
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin  R.Z vjeç 29 banues në Cërrik, pasi dyshohet se në lagjen Nr.3, ka goditur me sende të forta shtetasin A.Ç, vjeç 28, banues në Cërrik. Neni 89 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Gramsh
Më datë 07.06.2017,u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin H.N, vjeç 80 banues në Gramsh, pasi dyshohet se në fshatin Kabash, ka ndërtuar një objekt pa leje Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, në fshatin Duzhë, shtetasja XH.L, vjeç 48, aksidentalisht ka rënë nga lartësia e një shkëmbi, është dëmtuar e cila ndodhet në spital, nën kujdesin e mjekëve. Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për ngjarje aksidentale.

Specialistët për Krimet, në Komisariatin e Policisë Gramsh bënë referimin e materialeve ndaj shtetasit:
R.H, 20 vjeç banues në Gramsh
Ky shtetas dyshohet të ketë kanosur me fjalë punonjësin e policisë shtetasin L.B, 38 vjeç banues në Berat.
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për veprime të mëtejshme për veprën penale “Kanosja për shkak të detyrës” parashikuar nga neni 238 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Korçë
Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi M.A, vjeç 35, banues në fshatin Diellas, Pustec, pasi në Diellas, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi mjetin tip “Benz”.Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, në lagjen nr.14, në banesë, është vetëhelmuar me fostoksinë shtetasi B.T, vjeç 32 dhe ndodhet në spital në gjendje të rëndë. Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Korçë. Neni 99 e 22 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme për shtetasen B.B, vjeç 40, banuese në Korçë, pasi dyshohet se ish bashkëjetuesi P.V, vjeç 55, ka ushtruar dhunë psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Korçë. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Komisariati i Policisë Maliq
Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e Urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme, për shtetasen D.L, vjeç 62, pasi dyshohet se djali A.L, vjeç 35 ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Korçë. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Korçë, për shtetasin M.M, vjeç 61, banues në fshatin Mëmlisht, Pogradec, pasi dyshohet se më datë 06.06.2017, në fshatin Nikollarë, duke punuar në kantier ka rrëshqitur me mjetin tip “Rul” dhe pasi është hedhur nga mjeti, është dëmtuar e ndodhet në Qendrën e Traumës për një mjekim më të specializuar. Neni 289 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Pogradec
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit  Gjyqësor Pogradec, për shtetasin V.L, vjeç 51 banues në fshatin Leshnicë, pasi dyshohet se u konstatua duke kryer punime në banesë, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Ersekë
Më datë 07.06.2017, në fshatin Starje, në përroin e fshtait, është gjetur i mbytur shtetasi  G.SH, vjeç 53, banues në Ersekë. Punohet për sqarimin e plotë të ngjarjes. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Korçë për ngjarje aksidentale.

Komisariati i Policisë Berat
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Berat, për shtetasin S.B, vjeç 37, banues në Berat, pasi dyshohet se në lagjen “Jani Vruho”, ka vjedhur 2 aparate celular në banesë e shtetases E.Z, vjeç 56. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimit e erdhrit të mbrojtjes së menjëhershme, për shtetasen F.A, vjeç 48, pasi dyshohet se djali i xhaxhait të bashkëshortit, shtetasi A.A, vjeç 49, ka ushtruar dhunë psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Berat, për shtetasin A.A vjeç 49, pasi dyshohet se më datë 06.06.2017, ka ushtruar dhunë psikologjike ndaj djalit të xhaxhait, shtetasit E.A, vjeç 25, banues në këtë fshat. Neni 130/a i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi A.N, vjeç 61, banues në Berat, pasi në lagjen “Mangalem”, u kap duke drejtuar në gjendje mjetin tip “Fiat Punto”. Neni 291 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Fier
Më datë 07.06.2017, u ndalua shtetasi M.S, vjeç 33, banues në Levan, pasi dyshohet se më datë 14.03.2017, në lagjen “1 Maj” i ka vjedhur çantën me 2 aparate celularë e një varëse floriri, shtetases E.Ç, vjeç 30, banuese në Fier, të cilat u bllokuan me cilësinë e provës materiale. Neni 134 i Kodit Penal.

Në vijimin të informacionit të datës 25.05.2017, që bënë fjalë për veprën penale “Vjedhja”, më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Fier dhe punohet për kapjen e shtetasit R.B, vjeç 22, banues në Levan.  Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Fier, për shtetasin D.GJ, vjeç 43, pasi dyshohet se në banesë, ka ushtuar dhunë psikologjike ndaj bashkëshortes L.GJ, vjeç 36, si dhe u plotësua kërkesa padia për urdhër të menjëhershëm të mbrojtjes për këtë shtetase. Neni 130/a i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Vlorë
Vijon plani i masave për goditjen e rasteve të kultivimit të bimëve narkotike  si dhe të lëndëve narkotike.  Policia asgjëson 3515 bimë narkotike të mbira vetë në fshatrat Kallarat, Treblovë dhe Kotë. Sekuestrohen 19.7 kg lëndë narkotike në banesën e një shtetasi, në pranga autori i dyshuar.Më datë 07.06.2017, Drejtoria Vendore e Policisë Vlorë, vijon planin e masave për kontrollet e territoreve në shkallë qarku me qëllim parandalimin e kultivimit të bimëve narkotike si dhe parandalimin dhe goditjen e prodhimit apo shitjes së lëndës narkotike.Në vijim të këtyre kontrolleve të kryera, ka rezultuar se: Gjatë kontrollit të ushtruar përreth një banese të banueshme në fshatin Kallarat, janë gjetur të kultivuara 106 bimë narkotike të llojit Cannabis Sattiva.
Gjithashtu, ngjitur me banesën janë gjetur 2 thasë me thurje brenda të cilëve përmbanin lëndë narkotike me peshë prej 19.7 kilogramë, e dyshuar si Cannabis Sattiva.Për këtë ngjarje, policia ka arrestuar në flagrancë pronarin e banesës, shtetasin R.I, 63 vjeç, si autorin e dyshuar në lidhje me këtë vepër penale. Gjatë kontrollit të ushtruar në fshatin Treblovë, pranë vendit të quajtur "Përroi i Madh", janë gjetur 4 parcela toke publike e papunuar me 3404 bimë narkotike të llojit Cannabis Sattiva, me gjatësi 30-100 cm.
Dyshohet se këto bimë narkotike kanë mbirë vetë për shkak se vitin e kaluar janë asgjësuar bimë të ngjashme të mbjella në të njëjtin vend dhe që mendohet të jenë favorizuar nga kushtet klimaterike. Gjatë kontrollit të ushtruar në fshatin Kotë, pranë një përroi, janë gjetur të mbjella në pronë publike 5 bimë narkotike të dyshuara si Cannabis Sattiva.Materialet janë referuar në Prokurori:
- për veprat penale "Prodhimi dhe shitja e lëndëve narkotike" dhe "Kultivimi i bimëve narkotike", nenet 283/1 dhe 284/1 të Kodit Penal, në ngarkim të shtetasit R.I.- për "Vlerësim juridik", për dy rastet e tjera.

Komisariati i Policisë Sarandë
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Sarandë, për shtetasin H.SH, vjeç 63, banues në Konispol, pasi dyshohet se më datë 06.06.2017, në Konispol, ka kanosur me fjalë shtetasen E.S, vjeç 55, banuese në Konispol. Neni 84 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Sarandë, për shtetasin A.K, vjeç 29, banues në fshatin Metoq, pasi dyshohet se gjatë natës, në Metoq, ka vjedhur 1 fuçi metalike, 21ml kabull elektrik dhe disa materiale të tjera, pronë e shtetasit K.K, vjeç 39, banues në Metoq. Neni 134 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Gjirokastër
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, për shtetasen V.N, vjeç 69, banuese në Gjirokastër, pasi dyshohet se lagjen “18 Shtatori”, ka kanosur shtetasin V.H, vjeç 58, banuese në Gjirokastër. Neni 84 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, për shtetasin A.O., vjeç 15, banues në Tepelenë, pasi dyshohet se te një spital, ka tentuar të vjedh në mjetin  tip “Benz”, të shtetasit M.K, vjeç 39 banues në Gjirokastër. Nenet 134 e 22 të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017,  u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, për shtetasin D.K vjeç 56, banues në Gjirokastër, pasi dyshohet se te Ura e Kardhiqit, ka goditur me mjete të forta shtetasin P.Ç, vjeç 36 banues  në fshatin Çepunë. Neni 90 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Përmet
Më datë 05.06.2017, në fshatin Vinokash i Parë, Këlcyrë, në vendin e quajtur “Luadh”, familjarët kanë gjetur të vdekur shtetasin A.Ç, vjeç 31. Nga veprimet e kryera rezulton, se vdekja ka qenë aksidentale nga rrufeja. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Përmet.

Komisariati i Policisë Lezhë
Më datë 07.06.2017, gjatë natës, në Ishull Shëngjin, kanë vjedhur 2 lopë në kasollen e shtetasit LL.C, vjeç 58. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, gjatë natës, në Rrilë, kanë vjedhur në mjetin tip “Benz”, në pronësi të shtetasit F.B, vjeç 31, ku kanë marrë dokumente të mjetit e zyrës punës, 1 USB, 1 palë atlete, 2 çanta e një sasi lekësh. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqesorë Lezhë, për shtetasit N.K, N.GJ dhe S.Z, vjeç 56, 34 dhe 20, banues fshatin Gryk-Lumi e Pllanë, pasi dyshohet se në fshatin Rrilë, kanë kanosur dhe  goditur me mjete te forta shtetasin A.M, vjeç 31, banues Rrile. Nenet 84 e 90 të Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, në lagjen Ishull Shëngjin, në banesën e shtetasit A.P, vjeç 49 ka rënë zjarr, ku janë djegur pajisje shtëpiake. Nga veprimet e kryera rezultoi se zjarri ka rëne si pasoje e amortizimit të rrjetit elektrik. Materialet i kaluan prokurorisë se Rrethit Gjyqësor Lezhë, për vlerësim.

Komisariati i Policisë Kurbin
Më datë 07.06.2017, në urgjencën e spitalit Laç, ka vdekur shtetasi V.Y vjeç 61, banues në Laç. Nga veprimet e kryera rezulton, se vdekja ka ardhur nga shkaqe natyrale, atak kardiak. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kurbin, për vlerësim.

Më datë 07.06.2017, në fshatin Gernac, në një guve të formuar me gurë, është gjetur dhe sekuestruar 1 pushkë mod 56, kalibri 7.62. Punohet për identifikim e kapjen e autorit. Neni 278 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Mirditë
Më datë 07.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi F.Ç, vjeç 35, banues në Fanë, pasi dyshohet se se më datë 06.06.2017, në Fanë, ka kanosur me armë zjarri, shtetasen M.M, vjeç 58 banuese në Fanë. Në cilësinë e provës materiale u sekuestrua 1 automatik dhe 30 fishekë. Nenet 278 e 84 të Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Shkodër
Më datë 07.06.2017, gjatë natës, në fshatin Drishtë, është vjedhur dyqani me artikuj të ndryshëm, në pronësi të shtetasit H.T, vjeç 56, ku kanë marrë sende me vlerë. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, për shtetasin M.Y, vjeç 31, banues në  fshatin Guri i Zi, pasi dyshohet se në Guri Zi, u kap duke ndërtuar çatinë e katit dytë të banesë, pa leje. Neni199/a  Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, për shtetasit P.M dhe XH.J vjeç 50 e 55 banues në fshatin Shirq dhe Trush, pasi dyshohet se, kanë organizuar një protestë pa leje. Neni 262 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Pukë
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Pukë, për shtetasen M.D, vjeç 60, banues në Fushë Arës, pasi dyshohet se në Fushë Arës, ka dëmtuar me sende të forta derën e banesës të shtetasit N.Q, vjeç 73. Neni 150 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Malësi e Madhe
Më datë 06.06.2017, në fshatin Rapshë, ka marrë flakë në lëvizje mjeti tip “Volksvagen”, me drejtues shtetasin P.GJ vjeç 44, banues në fshatin Pjetroshan. Nga veprimet e kryera rezulton se si pasojë e nxehjes së motorit dhe një defekti në sistemin elektrik, mjeti është djegur plotësisht. Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Shkodër, për veprime të mëtejshme.

Më datë 07.06.2017, në Koplik, në lagjen “Mehaj”, në kazanët për hedhjen e mbeturinave, është gjetur një fetus i natyres humane. Nga veprimet e kryera rezulton se fetusi është i seksit femër me gjatësi 35 cm me peshë 990 gram. Punohet për sqarimin e plotë të ngjarjes. Neni 94 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Kukës
Më datë 07.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kukës, për shtetasin A.GJ vjeç 29, banues në fshatin Shtiqën, pasi dyshohet se shtetasi A.A vjeç 33, banues në Shtiqën, ka bërë kallëzim, se e ka kanosur dhe fyer me fjalë. Nenet 84 e 119 të Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Tropojë
Më datë 08.06.2017, Efektivat e Komisariatit të Policisë Tropojë, bënë ekzekutimin e
urdhërit të ndalimit për shtetasin të shpallur në kërkim, konkretisht:
B.D, 18 vjeç, banues në Durrës.
Ndalimi i këtij shtetasi u bë pasi: Gjykata e Shkallës së Parë Tropojë me vendimit nr. 25, datë 07.06.2017, ka caktuar ndaj tij, masën e sigurisë ``Arrest me burg`` në mungesë , si i dyshuar për kryerjen e veprës penale “Vjedhja me dhunë” të kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 139/2 i Kodit Penal.
Rredhja ngjarjes:
Më datë 24.01.2017, ky shtetas në bashkëpunim me persona të tjera, dyshohet si autor
i vjedhjes me dhunë, në banesën e shtetasit Z.D., banues në fshatin Dunish, ku kanë
vjedhur një sasi parash dhe tre telefona.


Komisariati i Policisë Mat
Më datë 07.06.2017, gjatë natës, në fshatin Mallunxë, parkuar pranë banesës, shtetasit G.P, vjeç 41, i kanë vjedhur kamionin tip “Benz”. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

DEPARTAMENTI PER KUFIRIN DHE MIGRACIONIN

Komisariati i Kufirit dhe Migracionit Rinas
Më datë 07.06.2017, në PKK Rinas, u ekstradua nga Gjermania shtetasi në kërkim ndërkombëtar K.N, vjeç 58 banues në Tiranë, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë, e ka dënuar 3 vjet e 8 muaj burg, për veprën “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”. Neni 283 i Kodit Penal.

Më datë 07.06.2017, në P.K.K. Rinas, u arrestua në flagrancë shtetasi I.L, vjeç 27, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në P.K.K, Rinas, iu gjet dhe  sekuestrua në cilësinë e provës materiale 1 kartë identiteti dhe 1 kartë sanitare italiane, të falsifikuara. Nenet 189 dhe 186 të Kodit Penal.

Drejtoritë Vendore për Kufirin dhe Migracionin Gjirokastër
Më datë 07.06.2017, në P.K.K, Kakavijë u kap shtetasi E.B, vjeç 32 banues në fshatin Selitë, Elbasan, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë, e ka dënuar me 10 ditë burg për veprën penale "Drejtimi i automjeteve në mënyrë të parregullt". Neni 291 i Kodit Penal.

Drejtoritë Vendore për Kufirin dhe Migracionin Kukës
Më datë 07.06.2017, në P.K.K. Morinë, u kap shtetësia I.S, vjeç 18, e shpallur në kërkim për largim nga banesa.

Komisariati i Kufirit dhe Migracionit Dibër
Më datë 07.06.2017, u  referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër, për shtetasin E.D, vjeç 36, banues në Bulqizë, pasi dyshohet se në fshatin Trebisht, ka kaluar kufirin shtetëror në mënyrë të paligjshme. Neni 297 i Kodit Penal.


Policia e Shtetit në të gjithë vendin vijon zbatimin e masave të përcaktuara në Planin e masave, për “Rritjen e parametrave të sigurisë”, mbajtjen nën kontroll të situatës kriminale, kapjen e personave të shpallur në kërkim dhe atyre që qarkullojnë me armë, goditjen e trafikut të lëndëve narkotike e trafìqeve të paligjshme, parandalimin e aksidenteve rrugore”.
Në këtë kontekst, gjatë 24 –orëve në të gjithë vendin kanë funksionuar pika kontrolli dhe të lëvizshme, ku është bërë e mundur kapja dhe arrestimi i 27 personave, është sekuestruar lëndë narkotike dhe armë zjarri.
Nga Policia Rrugore në të gjithë vendin duke përdorur Dragerat dhe Radarët janë arrestuar në flagrancë për drejtim mjeti në gjendje të dehur, pa leje drejtimi 10 drejtues mjetesh.
Nga kontrollet e kryera nga strukturat e Drejtorive Vendore të Policisë janë arrestuar 8 persona për narkotikët dhe krimin ekonomik.
3 persona në kërkim. 
5 persona për veprat penale Vjedhje dhe Armëmbajtje pa Leje.
1 person për veprën penale” Përndjekje”
Gjithashtu janë sekuestruar 790 kg lëndë narkotike e dyshuar e llojit Cannabis Sativa, 5 armë zjarri, 65 fishekë, 1 shkop gome, 1 pale pranga. Po gjatë kontrolleve janë shoqëruar për verifìkim 76 persona.

Gjatë 24 orëve të fundit është finalizuar operacioni i koduar konkretisht: 
Peqin
Finalizohet me sukses operacioni i koduar “TRANSPORTUESI”.
Sekuestrohen 65 kg lëndë narkotike e dyshuar Cannabis Sativa
Arrestohen në flagrancë katër shtetas.
Në vijim të punës për goditjen e trafikimit apo shpërndarjes të lëndëve narkotike Specialistët e Sektorit Kundër Narkotikëve, në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan, mbi bazën e informacioneve të marra në rrugë operative, finalizuan me sukses operacionin policor të koduar “TRANSPORTUESI”. Arrestimi i tyre u bë pasi, gjatë kontrollit të ushtruar në automjetin BMW X5 drejtuar nga shtetasi A.M, në fshatin Lolaj të Njësisë Administrative Përparim të Bashkisë Peqin, u gjet dhe u sekuestrua një sasi e konsiderueshme lënde narkotike e dyshuar Cannabis Sativa.
Nga veprimet hetimore paraprake të kryera nga Specialistët e Sektorit Kundër Narkotikëve rezulton se kjo vepër penale, dyshohet të jetë kryer në bashkëpunim nga shtetasit; F.O i cili ka qenë drejtues i automjetit, A.M, A.B dhe M.H.
Edhe në ditët në vijim do vijojë puna e Policisë së Shtetit për rritjen e parametrave të sigurisë në vend.

 

Arkiva

Qershor 2017
He Ma Me En Pr Sh Di
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Fushata Sensibilizuese

Video te tjera ...