Informacion mbi ngjarjet, arrestimet, ndalimet dhe procedimet në 24 orët e fundit 17 Qershor 2017

INFORMACIONE PËR AKTIVITETET E PROCESIT ZGJEDHOR, QERSHOR 2017 1Drejtoria PPSH.1

Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë
Komisariati i Policisë Nr. 1
Më datë 16.06.2017, ora 19:00-20:00, në sheshin “Nënë Tereza”, subjekti politik Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Nr. 3
Më datë 16.06.2017, ora 18:00-19:00, në Institutin Bujqësor, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 19:00-21:00, në Laprakë, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Nr. 5
Më datë 16.06.2017, ora 18:30-19:30, në Kodër të Kuqe, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Nr. 6
Më datë 16.06.2017, ora 18:00-20:00, në rrugën “Adem Luzha”, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Vorë
Më datë 16.06.2017, ora 18:00-20:00, në fshatin Domje dhe në Fushë Domje, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Kavajë
Më datë 16.06.2017, ora 19:00-19:25, në fshatin Rikaj, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 19:00-21:30, në fshatin Kanabaraj e Kryemadh, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Korçë
Komisariati i Policisë Devoll
Më datë 16.06.2017, ora 19:30-21:00, në fshatin Ponçar, subjekti politik, Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa problem për rendin.
Komisariati i Policisë Ersekë
Më datë 16.06.2017, ora 13:00-15:00, në fshatin Shtikë dhe Qinam, subjekti politik, Partia Socialiste, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa problem për rendin.
Drejtoria Vendore e Policisë Berat
Komisariati i Policisë Berat
Më datë 16.06.2017, ora 17:00-20:00, në fshatin Lapardha dhe në qytet, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 3 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 18:00–19:30, në qytet, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Kuçovë
Më datë 16.06.2017, ora 17:00-20:00, në qytet, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 18:20-18:45, në qytet, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Drejtoria Vendore e Policisë Fier
Komisariati i Policisë Fier
Më datë 16.06.2017, ora 18:00-21:00, në fshatin Libofshë, Kallm dhe Portëz, Partia Socialiste  zhvilloi 3 takime  elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Drejtoria Vendore e Policisë Gjirokastër
Komisariati i Policisë Gjirokastër
Më datë 16.06.2017, ora 17:30-18:00, 18:00-19:30, në Libohovë, subjekti politik Partia Demokratike zhvilloi 2 takime elektorale, të cilat përfunduan pa probleme për rendin.
Drejtoria Vendore e Policisë Shkodër
Komisariati i Policisë Shkodër
Më datë 16.06.2017, ora 17:00–18:45, në fshatin Reç, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 18:30–19:15, në qytet, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 20:00–20:40, në Bushat, subjekti politik Partia Social Demokrate, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Malësi e Madhe
Më datë 16.06.2017, ora 18:00–19:30, në fshatin Grudë Fushë, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Drejtoria Vendore e Policisë Kukës
Komisariati i Policisë Kukës
Më datë 16.06.2017, ora 11:00-12:00, në qytetin, subjekti politik Partia Demokratike,  zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 17:00-18:00, në fshatin Brekijë, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 19:00-20:00, në fshatin Nangë e Topojan, subjekti politik Partia Demokratike,  zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Tropojë
Më datë 16.06.2017, ora 11:00-12:00, në fshatin Cernicë, subjekti politik Partia Socialiste,  zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 16.06.2017, ora 17:00-18:00, në fshatin Selimaj, Lekurtaj dhe Gri, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 3 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Drejtoria Vendore e Policisë Dibër
Komisariati i Policisë Dibër
Më datë 16.06.2017, ora 17:00–18:30, në fshatin Sllovë, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 11:00–12:30, në fshatin Tejz, subjekti politik Partia Demokratike zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.
Më datë 16.06.2017, ora 20:00-21:50, në fshatin Katund i Vogël, Pocest e Kërçisht, subjekti politik Partia për Drejtësi Integrim e Unitet, zhvilloi 3 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.
Komisariati i Policisë Mat
Më datë 16.06.2017, ora 17:00–18:00, në Burrel, Ulzë dhe në fshatin Baz, subjekti politik Partia Socialiste zhvilloi 3 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.

II. DEPARTAMENTI PËR HETIMIN E KRIMIT TE ORGANIZUAR DHE KRIMET E RËNDA
DREJTORITË VENDORE TË POLICISË

Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë
Seksioni për trafikun e paligjshëm
Finalizohet një tjetër operacion nga Seksioni Kundër Trafiqeve të paligjshme. Shfrytëzonin vajza për prostitucion, arrestohen në flagrancë 4 shtetas.

Më datë 16.06.2017, Specialistët e Seksionit Kundër Trafiqeve të Paligjshme, në Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë, kanë bërë të mundur finalizimin e operacionit "Real", në kuadër të të cilit kanë arrestuar në flagrancë të shtetasve:

P. J., 62 vjeç, banues në Tiranë (Neni 114/2)
T. Th, 50 vjeçe, banuese në Tiranë (Neni 114/2)
B. D., 52 vjeç, banues në Prishtinë – Kosovë (Neni 113)
E. P., 27 vjeçe, banuese në Tiranë (Neni 113)

Nga veprimet hetimore të kryera nga Specialistët e këtij Seksioni është arritur të identifikohet dhe goditet kjo veprimtari kriminale.

Shtetasja T. TH., prej disa kohesh, me anë të mashtrimit joshte vajza të reja duke u ofruar atyre para dhe sende te tjera me vlerë dhe më pas i shfrytëzonte ato për prostitucion duke i dërguar në hotele të ndryshme në periferitë e Tiranës.

Këtë aktivitet te kundraligjshëm e kryente në bashkëpunim me shtetasin P. J.

Ky i fundit pasi vihej në dijeni nga shtetasja T.TH., bënte transportin e vajzave në drejtim të klienteve të tyre me makine.

Në cilësinë e provës materiale u sekuestruan:
9 aparate telefonik
2 automjete

Materialet proceduriale i kalojnë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë për veprat penale,
“Prostitucioni” dhe “Shfrytezimi i prostitucionit”, parashikuar nga nenet 113 dhe 114/2 të Kodit Penal.

Seksioni për korrupsionin
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësorë Tiranë, për shtetasen R.A, vjeç 53, banuese në  Tiranë, pasi dyshohet se ndaj saj, ka bërë kallëzim për shpërdorim detyre shtetasi H.M vjeç 63, banues në Tiranë. Neni 248 i Kodit Penal.


Seksioni për krimin ekonomik e financiar
Më datë 15.06.2017, shtetasi B.T, vjeç 33, banues në Sauk, kallëzon se nëpërmjet falsifikimit të dokumenteve, një person ka marrë një numër celulari në një kompani telefonike me kontratë, duke e bërë debitor në këtë kompani. Punohet për identifikimin e kapjen e autorit. Neni 186 i Kodit. Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasen D.P, vjeç 53 banuese në Tiranë, administratore e një agjensie turistike pasi dyshohet se me anë të mashtrimit, ka shitur fiktivisht bileta autobusi për linjën Tiranë-Strugë, kundrejt parave. Neni 143 i Kodit Penal.


Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.B vjeç 43, banues në Tiranë, pasi dyshohet se më datë 15.06.2017, në rrugën “Shaban Bardhoshi”, nga kontrolli në mjetin tip “Benz”, ju gjet e sekuestrua në cilësinë e provës materiale, një sasi sheqeri pa faturë tatimore. Nenet 178 e 180  të Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, shtetësia R.F, vjeç 23, banuese në Tiranë, kallëzon se në rrugën e “Dibrës”, në dyqan, persona të paidentifikuar i kanë blerë mallra me kartëmonedha euro të falsifikuara. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 183 i Kodit Penal.

Seksioni për krimet ndaj jetës
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin L.M, vjeç, 38 banues në Kamzë, pasi dyshohet se në Institut Bujqësor, ka shtyrë nga shkallët e një lokali, shtetasin S.N, vjeç 35, banues në Kamzë, i cili ndodhet në spital, në gjendje të rëndë. Punohet për kapjen e tij. Neni 88 i Kodit Penal.

Komisariati Rajonal i Policisë Rrugore
Më datë 15.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin E.V, vjeç 28 banues në Tiranë, me leje drejtimi, pasi dyshohet se në Selitë, duke drejtuar mjetin tip “Ford”ka aksidentuar shtetasen N.Xh vjeç 83 banuese në Tiranë, e cila ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin e mitur E.Sh, vjeç 16, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Muhamet Gjollesha”, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi, motorin tip “Yamaha”. Neni 291 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Durrës
Seksioni për narkotikët

Specialistët për Narkotikët finalizojnë me sukses operacionin e koduar"Streha"

Sekuestrohen Kokainë, municione luftarake, armë zjarri automatik, armë gjahu, pistoleta, krehera, 431 fishekë dhe një automjet.

Shpallet në kërkim një shtetas. Specialistët për Hetimin e Narkotikëve në Drejtorinë Vendore të Policisë Durrës, në bazë të informacioneve të marra në rrugë operative, kanë finalizuar me sukses operacionin e koduar"Streha".

Është shpallur në kërkim dhe po punohet për kapjen e shtetasit:

• S. Gj. 43 vjeç, banues në Shijak.

Më datë 16.06.2017, gjatë kontrollit të ushtruar në banesën e shtetasit të mësipërm u gjetën dhe sekuestruan në cilësinë e provave materiale:

• 4 qese të mbushura me një sasi pluhuri me ngjyrë të bardhë e dyshuar me lëndë narkotike e llojit Kokainë, të futura në një kavanoz; rreth 150 gr.

• një peshore elektronike me mbishkrimin “LAICA”;

• Dy armë zjarri automatik, model 56 kal 7.62 mm;

• një armë zjarri pistolet tip “COLT'USA;

• Një armë gjahu e markës “BERETTA”, kal 12 mm;

• Një pistoletë sportive, tip Super Conter;

• 264 fishekë luftarakë mob 56, kal 7.62 mm.

• 95 fishekë mod 54, kal 7.62 mm;

• 7 fishekë pistolete, kal 45;

• 65 fishekë për armë gjahu, kal 12 mm;

• dy krehera automatiku, mod 56;

• Një automjet tip Benz, i blinduar.


Materialet I kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës për veprime të mëtejshme për veprat penale" Prodhimi dhe shitja e narkotikëve", " Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe e municionit"dhe" Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve të gjuetisë dhe sportive parashikuar në nenet 283/1, 278/4/5 dhe 280 të Kodit Penal.

Seksioni për trafikun e paligjshëm
Seksioni kundër krimit ekonomik e financiar
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasen L.P, vjeç 25, banuese në Katund Sukth, pasi dyshohet se në lagjen Nr. 17, tek karburant “Kastrati”, ka furnizuar me karburant mjetin dhe ka bërë pagesën me 2 kartëmonedha 20 Euro, që dyshohet se janë të falsifikuara, të cilat u bllokuan me cilësinë e provës materiale. Neni 183 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan
Sektori për krimin ekonomik e financiar
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetaset E.K dhe Sh.J, vjeç 77 e 58 banuese në Elbasan, pasi dyshohet se  me anë të falsifikimit të dokumenteve, në lagjen “Shënkoll”, kanë përfituar një pronë të shtetasit D.D, vjeç 56, banues në Elbasan. Neni 186 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet  në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin N.P vjeç 46, banues në fshatin Muçan, me detyrë arkëtar i postës në fshatin Tregan, pasi dyshohet se nga Janari- Qershor 2017, ka vjedhur pensionin invaliditetit të shtetases Sh.K, vjeç 59, banuese në Elbasan. Punohet për kapjen e shtetasit N.P. Neni 135 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Korçë
Seksioni kundër pastrimit të parave
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Korçë, për veprën penale “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”, për shtetasen E.M, vjeç  35, banues në Korçë. Neni 287 i Kodit Penal.


Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi K.P vjeç 42, banues në Pendavinj, Maliq, pasi në qytet, u kap duke drejtuar në gjendje të dehur mjetin tip “Benz. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017,  u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit  Gjyqësor Korçë, për shtetasin A.M, vjeç 36, banues në Patos, pasi dyshohet se në fshatin Strelcë, duke drejtuar mjetin tip “Man” ka dalë nga rruga, për pasojë është dëmtuar dhe  ndodhet në spital, jashtë rrezikut për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.
Drejtoria Vendore e Policisë Fier

Seksioni për narkotikët
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë  shtetasi K.P, vjeç  25 banues në Fier, pasi nga kontrolli në mjetin tip “Volksvagen”, ju gjet dhe u sekuestruan në cilësinë e provës materiale 1 dozë lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa dhe rezultoi se kishte përdorur alkool në masën 0.55 mg/L. Nenet 283/1 e 291 të Kodit Penal.

Seksioni kundër krimit ekonomik e financiar
Më datë 16. 06. 2017, u referuan materialet në Prokurorinë  e Rrethit Gjyqësor Fier, për shtetasit E.B dhe E.K, vjeç 36 e 28, banues në Fier e Kavajë, pasi dyshohet se në bashkëpunim, me anë të mashtrimit, i kanë marrë një sasi eurosh, shtetases G.K(A) vjeç 33, banuese në Fier. Neni 143/2 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Vlorë
Seksioni për narkotikët

Vlorë, Goditet një rast i prodhimit dhe shitjes së lëndëve narkotike në Dukat.

Finalizohet operacioni antidrogë, i koduar "Weekends"

Policia ka bllokuar dhe sekuestruar një furgon me sasi të konsiderueshme lëndë narkotike.

Arrestohet në flagrancë 1 shtetas, shpallet në kërkim 1 tjetër.

Më datë 16.06.2017, Drejtoria Vendore e Policisë Vlorë, në bashkëpunim me Drejtorinë Vendore të Policisë Kufitare dhe Migracionit Vlorë, në bazë të informacioneve të marra në rrugë operative, gjatë natës kanë sinjalizuar një automjet i cili dyshohej se transportonte lëndë narkotike.

Menjëherë, falë një pune hetimore të mirëorganizuar të këtyre forcave policore, filloi ndjekja dhe bllokimi mjetit tip "Furgon" në orët e para të mëngjesit të sotëm në banesën e shtetasit S.H, në fshatin Dukat, Vlorë.

Nga kqyrja që i është ushtruar këtij mjeti, brenda në të është konstatuar një sasi me lëndë narkotike, e cila pas peshimit të përgjithshëm ka rezultuar në total:

710 kilogramë, e dyshuar e llojit Cannabis Sattiva.

Lënda narkotike ishte e ndarë dhe e vendosur në 27 pako të mbështjella me plastikë dhe natriban, si dhe në 8 çanta sportive, të cilat u bllokuan dhe u sekuestruan në cilësinë e provës materiale.

Në lidhje me këtë ngjarje, Policia ka arrestuar në flagrancë shtetasin S.H, 71 vjeç, banues në fshatin Dukat, Vlorë, dhe ka shpallur në kërkim shtetasin B.T., 44 vjeç, banues në Durrës, si autorë të dyshuar në lidhje me këtë ngjarje.

Vazhdojnë hetimet për zbulimin dhe kapjen e autorëve të tjerë bashkëpunëtorë të implikuar në këtë veprimtari kriminale.

Seksioni për trafikun e paligjshëm
Më datë 16.06.2017, shtetasi S.B vjeç 50 banues në Vlorë, kallëzon se mjeti tip “Audi’’ në pronësi të tij, ka rezultuar jo i rregullt dhe është sekuestruar nga dogana në Kumanovë, Maqedoni. Punohet për sqarimin e plotë ligjor të ngjarjes. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë. Neni 141/a Kodit.Penal.
Seksioni kundër korrupsionit
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasit K.R, kryeinspektor në IMT Bashkia Vlorë dhe L.D, vjeç 31 e 58, banues në Vlorë, pasi dyshohet se shtetasi K.R, duke qenë në këtë detyrë, në lagjen “1 Maji”, nuk ka zbatuar procedurat ligjore për prishjen e një garazhi, i ndërtuar me dokumente të falsifikuara nga shtetasja L.D, në truallin e shtetasi V.D. Nenet 248 e 186 të Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 16.06.2016, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasin M.K, vjeç 32, banues në fshatin Drashovicë, me leje drejtimi, pasi dyshohet se në lagjen “Partizani”, duke drejtuar mjetin tip “Renault”, ka aksidentuar shtetasen me iniciale E.T, vjeç 13, e cila ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Gjirokastër
Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi  Dh.B,  vjeç 36, banues në Përmet, me, pasi dyshohet se në fshatin Kutal, duke drejtuar mjetin tip “Benz” ka aksidentuar me vdekje  shtetasen A.J,  vjeç 42 banuese në fshatin Kosovë. Nenet 290/3 të Kodit Penal.
Drejtoria Vendore e Policisë Lezhë
Seksioni për narkotikët
Më datë 16.06.2017, u ndalua shtetasi E.Gj, vjeç 46, banues në Lezhë, pasi tek Kryqëzimi i Shënkollit, nga kontrolli në mjetin tip “BMW” ju gjet dhe u sekuestrua një sasi lëndë narkotike e llojit Kokainë. Neni 283/1 i Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kurbin, për shtetasin V.K, vjeç 68, banues në Laç, pasi dyshohet se në orën 07:00, tek kryqëzimi i Patokut, duke drejtuar mjetin tip “Volksvagen”, ka dalë nga rruga, për pasojë është aksidentuar pasagjeri A.S, vjeç 47, banues në Laç, i cili ndodhet në spital, jashtë rrezikut për jetën. Nenin 290 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Shkodër
Seksioni për narkotikët
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi P.Sh, vjeç 22 banues në fshatin Fushë Mamurras, Kurbin, pasi në P K K Muriqan, nga kontrolli fizik ju gjet e bllokua 1 dozë lëndë e dyshuar narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Seksioni për trafikun e paligjshëm
Më datë 16.06.2017, u ndalua shtetasi në kërkim A.B, vjeç 35 banues në fshatin Maminas, Durrës, pasi Gjykata Torino Itali, e ka dënuar me 4 vjet e 2 muaj burg, për veprën penale “Shfrytëzimi i prostitucionit”. Neni 600 i Kodit Penal. Italian.

Drejtoria Vendore e Policisë Kukës
Seksioni për narkotikët
Ju gjenden lëndë narkotike, arrestohen në flagrancë 2 shtetas.

Më datë 16.06.2017, në vijim të punës për goditjen e trafikimit të lëndëve narkotike dhe vënie para përgjegjësisë ligjore, specialistët e Seksionit për Hetimin e Narkotikëve në Drejtorinë Vendore të Policisë Kukës, arrestuan në flagrancë 2 shtetas, konkretisht:

-J.D, 32 vjeç, banues në fshatin Bardhoc, Kukës.

-EN, 22 vjeç, banues në fshatin Perollaj, Has.

Arrestimi i shtetasit J.D, u bë pasi:

Më datë 16.06.2017, gjatë kontrollit të ushtruar nga policia, në lokalin e tij në aksin rrugorë Kukës-Morin, në një prej dhomave të katit dytë, që përdoret si hotel, u gjetën dhe u sekuestruan 14 gram lëndë narkotike e llojit Canabis Sattiva, një paisje që shërben për peshimin dhe amballazhimin e lëndës narkotike “VACUM-PUMP”, një peshore elektronike.

Materialet i kaluan Prokurorisë Krimeve të Rënda Tiranë, për veprat penale” Trafikim të lëndeve narkotike” dhe “Mbajtja, prodhimi dhe transportimi i substancave kimike”, parashikuar nga nenet 283/a dhe 285 të K.Penal.

Ndërsa, arrestimi i shtetasit E.N, u bë pasi:

Gjatë kontrollit të ushtruar nga policia, në mjetin tip “Benz”, që drejtohej nga ky shtetas, në hyrje të qytetit të Krumës, i’u gjet dhe u sekuestrua 66 gram lëndë narkotike e llojit Canabis Sattiva.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Kukës, për veprën penale”Prodhimit dhe shitjes së lëndëve narkotike”, parashikua nga neni 283/1 i K.Penal..

II. DEPARTAMENTI PËR SIGURINË PUBLIKE

KOMISARIATET E POLICISË

Komisariati i Policisë Nr. 1
Më datë 16.06.2017, shtetësia E.T, vjeç 59, banuese në Tiranë, administratore pallati, kallëzon se më datë 15.06.2017, në rrugën “Zonja Curre”, në pallatin “Ermir Star”, i kanë vjedhur 1 pajisje në ashensorin e pallatit. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.
Më datë 15.06.2017, në rrugën “Ali Demi”, u gjet i dëmtuar dhe në gjendje të dehur, shtetasi A.J, vjeç 52, banues në Tiranë, endacak, i cili ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për vlerësim.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasen H.M, vjeç 44, banuese në Tiranë, pasi dyshohet se në banesë, u kap duke kryer punime pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, në fshatin Bërzhitë, pranë banesës, shtetasit A.A, vjeç 52, i kanë vjedhur mjetin tip “Benz. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin K.Sh, vjeç 65, banues në Tiranë, pasi dyshohet se tek “Liqeni i Thatë”, në banesë u kap duke kryer punime pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.G, vjeç 30, banues në fshatin Ibë, pasi dyshohet se në banesë, u kap duke kryer punime pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin B.B, vjeç 31, banues në Tiranë, pasi dyshohet se me anë të mashtrimit i ka marrë kamionin tip “MAN” shtetasit D.D, vjeç 36, banues në Fier, Neni 143 i Kodit Penal.

Më datë 17.06.2017, në maternitetin “Koço Glozheni”, shtetasi A.Sh, vjeç 45, banues në Tiranë, me detyrë mjek, duke hapur derën e zyrës kishte ndjerë djegie në dorë. Punohet për sqarimin e rrethanave të ngjarjes.

Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.D, vjeç 22 banues në Kamzë, pasi dyshohet se në rrugën e “Elbasanit”, në mjetin tip “Volksvagen”, ju gjetën e bllokuan me cilësinë e provës materiale 2 uniforma policie, 1 kapele, 1 radio motorola dhe 2 pistoleta lodër. Neni 247 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 2
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin I.H, vjeç 45 banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Vëllazërimi”, në banesë, u kap duke kryer punime pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 16.05.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin T.R, vjeç 40 banues në Tiranë, pasi dyshohet se më datë 15,06,2017, në bulevardin “Bajram Curri”, nuk i është bindur urdhrit të punonjësit të Policisë Bashkiake, E.D, vjeç 38, banues në Tiranë. Neni 242 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin S.T, vjeç 45 banues në Durrës, pasi dyshohet se në bulevardin “Gjergj Fishta”, ka kanosur me fjalë për jetën, shtetasin E.O, vjeç 33, banues në Tiranë. Neni 84 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, , në rrugën “Sali Butka”, është djegur mjeti tip “Opel” i shtetasit B.K, vjeç 36, banues në Tiranë, Nga veprimet e kryera rezultoi se shkak i zjarrit është nga një difekt teknik. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin K.K, vjeç 20 banues në Tiranë, pasi dyshohet se tek ish fusha e Aviacionit, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 1 dozë e dyshuar lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.M, vjeç 18, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Frederik Shiroka”, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 1 dozë e dyshuar lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.
Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.L, vjeç 46, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Ibrahim Rrugova”, në një lokal ka lejuar muzikë me tone të larta, duke prishur rendin dhe qetësinë publike. Neni 274 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Nr. 3
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.Gj, vjeç 57, banues në Tiranë, pasi dyshohet se me vetëgjyqësisë, nuk i ka likuiduar detyrimet sipas marrëveshjes për dyqanin e përbashkët, shtetasit S.K, vjeç 52, banues në Tiranë, Neni 277 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin E.L, vjeç 20, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën ”Eshref Frashëri”, nga kontrolli fizik, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 2 doza lëndë e dyshuar narkotikë e llojit Canabis Sattiva.
Më datë 16.06.2017, u ndalua shtetasi në kërkim O.Ç, vjeç 50, banues në Tiranë, pasi dyshohet se Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë, e ka dënuar me 2 vjet burg, për veprën penale “Kultivimi i bimëve narkotike”. Neni 284/1 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Nr. 4
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin B.K, vjeç 32 banues në fshatin Shkallë, pasi dyshohet se në këtë fshat, ka goditur me gurë shtetasin H.K, vjeç 48. Punohet për kapjen e shtetasit B.K. Neni 130/a i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.O, vjeç 46, banues në Tiranë, pasi dyshohet se me anë të mashtrimit i ka marrë njësi të konsiderueshme lekësh shtetasit I.A, vjeç 48 banues në Tiranë. Punohet për kapjen e shetasit A.O. Neni 143 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin B.D, vjeç 25 banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Gjon Buzuku”, me vetëgjyqësi ka ndërruar bravën e derës të shtetases S.K, vjeç 55 . Neni 277 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 5
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësorë Tiranë, për shtetasin M.B, vjeç 28 banues në Kamzë, me pasi dyshohet se në Kamzë, në oborrin e banesës të shtetasit L.Z, i vjeç 28, dyshohet se ka vjedhur dy biçikleta. Punohet për kapjen e e shetasit M.B. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin F.P, vjeç 18 banues në Kamzë, pasi dyshohet se në Bathore, në mjetin tip “BMW” iu gjet e sekuestrua në cilësinë e provës materiale 1 pistoletë tip “EKOL”, kalibri 9 mm dhe 1 krehër pa fishekë.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.L, vjeç 23 banues në Tiranë, pasi dyshohet se në Bathore, në lokal ka goditur me grusht, shtetasin G.D, vjeç 22, banues në Zall Herr, si dhe i ka thyer disa karrige të lokalit. Punohet për kapjen e tij. Nenet 89 e 150 të Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin B.L, vjeç 32 banues në Kamzë, pasi dyshohet se më datë 15.06.2017, në Kamzë pranë banesës, i ka vjedhur motorin tip “Dayang” shtetasit H.B, vjeç 35 me Punohet për kapjen e shetasit B.L. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin V.C, vjeç 27 banues në Bathore, pasi dyshohet se në këtë fshat, ka kanosur bashkëfshataren shtetasen M.C, vjeç 27. Neni 84 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Nr. 6
Më datë 16.06.2017, u plotësua kërkesë padi për lëshimin e urdhrit të menjëhershëm të mbrojtjes për shtetasen K.K (H), vjeç 22, pasi dyshohet se bashkëshorti E.K vjeç 33 banues në Lezhë, aktualisht rezident në Itali, ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj saj. Materialet u referuan në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006. “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Komisariati i Policisë Vorë
Më datë 16,06,2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin H.Z, vjeç 37 pasi dyshohet se në banesë, ka ushtruar dhunë psikologjike ndaj bashkëshortes Q.Z, vjeç 27,të cilës ju plotësua kërkesë padia për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes së menjëhershëm. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”. Neni 130/a i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Kavajë
Kavajë, Kapet shtetasi i katërt i përfshirë në dhunimin e aktivistit të një subjekti politik.

Më datë 16.06.2017, Specialistët e Komisariatit të Policisë Kavajë, në bashkëpunim me Forcën e Posaçme Operacionale në Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë, kanë bërë të mundur kapjen e shtetasit në kërkim: G.K, 37 vjeç, banues në Kavajë

Ky shtetas në bashkëpunim me dy shtetas të arrestuar nga Policia e Kavajës me datë 14.06.2017, kanë kanosur dhe dhunuar fizikisht shtetasin A. T., me qëllim mos të angazhohej në fushatën elektorale të një subjekti politik.

Materialet proceduriale i'u kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës të Shkallës së Parë Kavajë, për veprën penale “Kanosjes apo dhunimit ndaj pjesmarrësve në zgjedhje" parashikaur nga Neni 329/3 i Kodit Penal. Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për shtetasin A.K, vjeç 52, banues në Kavajë, pasi dyshohet se në lagjen nr. 5, për shkak të detyrës, ka fyer kryetarin e Partisë Socialiste Kavajë, G.D, vjeç 41, banues në Kavajë. Neni 239 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për shtetasin A.Ç, vjeç 53, banues në Bilisht, pasi dyshohet se në autostradën Rrogozhinë-Durrës, duke drejtuar me leje drejtimi kamionin tip “Benz” ka goditur mjetin tip “Benz”,me drejtues E.H dhe pasagjer H.T, vjeç 34 e 23 banues në Elbasan, të cilët ndodhen në spital, nën kujdesin e mjekëve. Neni 290 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Rrogozhinë
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin G.M, vjeç 57, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në fshatin Rrostej, i ka shkatërruar pronën me perime, shtetasit R.K, vjeç 58 Neni 150 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Durrës
Më datë 16.06.2017, u plotësua kërkesë padia për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme për shtetasen A.K, vjeç 23 banuese  në Krujë, pasi dyshohet se bashkëshorti A.K, vjeç 25, ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj saj. Materialet u referuan në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Durrës. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.
Në vijim të komunikatës, që bën fjalë për veprën penale “Mashtrimi”, më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës dhe punohet për kapjen e shtetasit B.M, vjeç 24 banues në Shijak. Neni143 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin B.M, vjeç 24, banues në Shijak, pasi dyshohet se në lagjen nr. 13, në ambiente të lira, ushtronte aktivitet të kundërligjshëm  me letra bixhozi. Në cilësinë  e provës u bllokuan letrat e bixhozit. Neni 197 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, në lagjen nr. 8, në banesë është vetëhelmuar me fostoksinë, shtetasi A.R., vjeç 55, i cili vdiq në spital. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës. Neni 99 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, gjatë natës në lagjen nr. 14/1, në banesën e shtetases F.A, vjeç 72, kanë vjedhur 1 televizor dhe 1 tablet. Punohet për identifikimin e kapjen e autorit. Neni 134 i  Kodit.Penal.
Më datë 16.06.2017, shtetasi F.K, vjeç 49 banues në Durrës, trajner futbolli, kallëzon se stadiumin ”Niko Dovana“,  në dhomën ku zhvishem sportistët, kanë vjedhur 12 celularë. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, në portin e Durrësit, në një anije, shtetasi B.H, vjeç 56, banues në Durrës, duke punuar me gurë fresibël, është dëmtuar e ndodhet në spital jashtë rreziku për jetën. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për ngjarje aksidentale.
Komisariati i Policisë Krujë
Më datë 16.06.2017, në fshatin Luz, para banesës, shtetasit Sh.B, vjeç 40 në kamionin tip “Scania” i kanë vënë zjarr. Punohet për shkakun e rrethanave të rënies së zjarrit.

Në vijim të komunikatës që bënë fjalë për kultivimin e 138 bimëve narkotike në fshatin Bakarnesh, më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Krujë, për shtetasit B.D e V.D, vjeç 67 e 53, banues në Bakarnesh. Punohet për kapjen e e shetasit V.D Neni 300 e 284 të Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Shijak
Në vijim të komunikatës që bënë fjalë për goditjen me grusht të shtetasit R.T, më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin R.S, vjeç 60, banues në fshatin Shetel.Neni 89 i Kodit Penal.
Në vijim të komunikatës që bënë fjalë për veprën penale “Mashtrimi”, më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin B.M, vjeç 24, banues në Shijak, i cili u paraqit vet në komisariat. Neni 143 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Elbasan
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin E.H, vjeç 32 banues në fshatin Godolesh,  pasi dyshohet se në fshatin Mengël,  u kap duke ndërtuar një objekt pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Cërrik
Më datë 16.06.2017,  në lagjen nr. 2, ka rënë zjarr në dyqanin e shtetasit I.K, vjeç 40 ku ka dëme materiale me vlerë të konsiderueshme parash. Punohet për përcaktimin e shkakut të rënies së zjarrit. Neni 151 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Librazhd
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin V.A, vjeç 55 banues në fshatin Rrajcë, pasi dyshohet se gjatë natës, në autobusin e linjës Greqi -Tiranë, dyshohet se ka vjedhur një portofol me një sasi lekësh dhe një kartë krediti, shtetasit E.H, vjeç 26 banues në fshatin Çestije. Punohet për kapjen e shetasit V.A. Neni 134 i Kodit Penal.
Në vijim të komunikatës që bën fjalë për veprën penale “Kultivimi i bimëve narkotike”, më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin S.M, vjeç 27 banues në fshatin Prevall. Neni 284 i Kodit Penal.

Në vijim të komunikatës që bën fjalë për veprën penale “Vjedhja”, më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin V.A, vjeç 52, banues në fshatin Rrajcë. Neni 134 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin R.F, vjeç 58 banues në fshatin Spathar, pasi dyshohet se më datë 14.06.2017, në fshatin Dardhë, ka kanosur me fjalë shtetasen F.D, vjeç 35, banuese në Dardhë. Neni 84 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet  në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan, për shtetasin  M.K vjeç 56, banues në Lushnjë, pasi dyshohet se në aksin rrugor Librazhd-Pogradec, tek “Kthesa e gomave”, duke drejtuar mjetin tip “Toyota”, është përplasur me mjetin tip “Citroen”, me drejtues A.Xh, vjeç 39 banues në Pogradec dhe me mjetin tip “Reno”, me drejtues G.Sh, vjeç 50 banues në Peshkopi, për pasojë është aksidentuar drejtuesi G.Sh dhe shtetasit S.Xh e A.Xh, vjeç 37 e 39 banuese në Pogradec, pasagjerë në mjetin Citroen, të cilët ndodhen në spital jashtë rreziku për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Korçë
Më datë 16.06.2017, shtetasi K.H, vjeç 63 banues në Korçë, kallëzon se gjatë natës, në lagjen 5, i kanë vjedhur banesën, ku i kanë marrë disa bizhuteri floriri. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Maliq
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi E.Sh, vjeç 19 banues në Maliq, dhe u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit  Gjyqësor Korçë, për shtetasit me iniciale B.H, XH.M dhe N.Z, vjeç 15, 17 dhe 16, banues në fshatin Drithas e Libonik , pasi dyshohet se në në Libonik,  kanë vjedhur një sasi lekësh në banesën e shtetases A.M, vjeç 52 Neni 134/2 i Kodit. Penal.
Komisariati i Policisë Pogradec
Më datë 16.06.2017,  u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit  Gjyqësor Pogradec, për shtetasin T.L, vjeç 27 banues në fshatin Tushemisht, pasi dyshohet se në banesë, u kap duke ndërtuar një ballkon pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Berat
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi K.V, vjeç 29 banues në Berat, pasi dyshohet se në banesë, ka ushtruar dhunë fizike ndaj vëllait, M.V, vjeç 33. Neni 130/a i Kodit Penal.            
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Berat, për shtetasin L.Ç, vjeç 52 banues në Berat, pasi dyshohet se ka fyer në telefon, shtetasin B.T,  vjeç 34, banues në fshatin Kutalli. Neni 275 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, filloi procedimi penal si dhe u bë kapja e shtetasve të shpallur në kërkim:

M.T 55 vjeç, G.T 45 vjeç, G.M 48 vjeç, të tre banues në Berat.

Kapja e shtetasve të mësipërm u bë në vijim të ngjarjes së ndodhur më datë 16.06.2017 ku dyshohet se këta tre shtetas kanë kanosur me armë zjarri shtetasin K.Sh 46 vjeç, banues në Berat, me qëllim që ky shtetas mos të angazhohej në fushatën elektorale të një subjekti politik.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Berat, për veprën penale “Kanosja apo dhunimi ndaj pjesëmarrësve në zgjedhje”, parashikuar nga neni 329/3 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Skrapar
Më datë 16.06.2017, shtetasi N.S 59 vjeç, banues në Skrapar, kallëzon se është shqetësuar në telefon nga shtetasi G.M. Dyshohet se shtetasi G.M e ka ofenduar në telefon shtetasin N.S pasi pretendon se ky i fundit i ka kërkuar bashkëshortes së shtetasit G.M të marrë pjesë në mitingun e datës 15.06.2017 në të kundërt do të pushohet nga puna. Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Berat për vlerësim.
Komisariati i Policisë Fier
Fier, Policia zbardh dhe dokumenton vjedhjen e një biznesi privat(pulari)

Ndalohet autori i dyshuar i vjedhjes së 13 milion lekëve.

Pas kallëzimit të marë nga shtetasi A.D, 52 vjeç, se gjatë natës në biznesin privat (pulari) në fshatin Radostinë, Fier, një person i pa njohur ka hyrë në zyrat e tij dhe i ka vjedhur një shumë prej 13 milion lekë të vjetra, menjëherë u organizua puna dhe falë veprimeve hetimore intensive të policisë, u bë e mundur identifikimi dhe kapja e autorit të dyshuar.

Specialistët për Hetimin e Krimeve në Komisariatin e Policisë Fier, ndaluan shtetasin:

-E.B, 22 vjeç, banues në lagjen “Liri” Fier.Materialet i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Fier për veprën penale "Vjedhja" parashikuar nga Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Fier, për shtetasin F.Sh, vjeç 27 banues në fshatin Dermenas, pasi dyshohet se në lagjen “Kastrioti“ Fier, ka goditur me thikë, shtetasin A.H, vjeç 24, banues në fshatin Drizë, i cili pas mjekimit u largua në banesë. Punohet për kapjen e shtetasit.F.G. Neni 89 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Lushnjë
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi B(Sh).S, vjeç 46, banues në Lushnje, pasi dyshohet se në banesë, ka ushtruar dhunë ndaj motrës, R.D, vjeç 49. Neni 130/a i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, shtetësia D.R, vjeç 54 banuese në fshatin Çinar, me kallëzon se më datë 15.06.2017, i është larguar nga banesa vajza L.R, vjeç 29. Punohet për gjetjen e saj. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lushnjë.
Komisariati i Policisë Vlorë
Më datë 12.06.2017, në lagjen ‘’Pavarësia’’, para banesës, shtetasit D.D, vjeç 38, i është djegur mjeti tip “Toyota”. Nga veprimet e kryera rezultoi se zjarri është aksidental. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, si ngjarje aksidentale.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasin Z.D, vjeç 56, banues në Dhërmi, pasi dyshohet se më datë 12.06.2017, gjatë natës, në Dhërmi, i ka dëmtuar kamionin tip “Iveko” të shtetasit A.B, vjeç 49 banues në Durrës, me. Neni 150 Kodit.Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasin N.Ll, vjeç 50, banues në Tiranë, pronar i një firme private pasi dyshohet se në lagjen “11 Janari”, para objektit, ka hedhur inerte, duke penguar lëvizjen e mjeteve të transportit. Neni 293 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, shtetësia Z.Gj, vjeç 54 banuese në Vlorë, kallëzon se më datë 15.06.2017, i është larguar nga banesa, nusja e djalit, shtetësia S.K, vjeç 22, duke lënë fëmijët e mitur. Punohet për gjetjen e saj. Neni 124 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasin I.B, vjeç 36, banues në Vlorë, pasi dyshohet se tek “Pylli i Sodës”, ka ndërtuar një objekt pa leje. Punohet për kapjen e tij. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, ora 19:00, shtetësia L.D, vjeç 53, banuese në Vlorë, kallëzon se në lagjen “24 Maji”, i kanë vjedhur celularin. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, gjatë natës, në lagjen “1 Maji”, në banesë, shtetases D.Sh, vjeç 68, i kanë vjedhur disa sende shtëpiake me vlerë të konsiderueshme eurosh. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit.Penal.
Më datë 16.06.2017, shtetasi me iniciale A. M, vjeç 17, banues në Vlorë, kallëzon se në lagjen “28 Nëntori”, tek tregu i kanë vjedhur celularin. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Sarandë
Më datë 16.06.2017, u referuan  materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Sarandë, për shtetasen H.P, vjeç 69, banuese në Sarandë, pasi dyshohet se në lagjen nr. 3, u kap duke ndërtuar një objekt pa leje. Neni 199/a/1 i Kodit.Penal.
Komisariati i Policisë Gjirokastër
Më datë 17.06.2017, u plotësua kërkesë padia për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme për shtetasen M.Ll, vjeç 39, banuese në Gjirokastër, pasi dyshohet se në banesë, bashkëjetuesi, A.D vjeç 48, ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj saj. Materialet u referuan në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër. Ligji Nr. 9669, datë 18.12.2006. “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet  familjare”.
Komisariati i Policisë Lezhë
Më datë 16.06.2017, gjatë natës, në fshatin Barbullojë, në oborrin e banesës, shtetasit E.P, vjeç 34, i kanë vjedhur mjetin tip “Land Rover” Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u plotësua kërkesë padia për lëshimin e urdhrit të menjëhershëm të mbrojtjes për shtetasen I.B vjeç 28banuese në Lezhë, pasi dyshohet se bashkëshorti E.B(Xh) vjeç 29, ka ushtruar dhunë psikologjike në mënyrë të vazhdueshme ndaj saj. Materialet u referuan në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Lezhë. Ligji 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, për shtetasin T.S, vjeç 61 banues në Shëngjin, pasi dyshohet se në fshatin Kune, i ka pushtuar një sipërfaqe toke shtetasit P.Gj, vjeç 63, rezident në Zvicër. Neni 200 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, rreth orës 21:09 është marrë njoftim se në vendin e quajtur fshati Rraboshtë , Njësia Administrative Kallmet në Lezhë, nga persona të pa njohur dhe të maskuar është goditur me sende të forta shtetasi Gj.Gj. 38 vjeç, banues në fshatin Rraboshtë Lezhë me detyrë Kryetar i fshatit Rraboshtë Lezhë, i cili është paraqitur pranë Spitalit Rajonal Lezhë, për të marrë ndihmën e nevojshme mjekësore.

Me të marrë njoftim nga ana jonë është formuar grupi hetimor që ka shkuar menjëherë në vëndin e ngjarjes dhe ka filluar kryerja e të gjitha veprimeve hetimore e proçeduriale , ku është konstatuar se rreth orës 21:00, në kohën që shtetasi Gj.Gj. ka zbritur nga automjeti tij i tipit SMART, është përballur me katër persona të pa njohur nga ana e tij, të cilët kanë qenë të maskuar në fytyrë për të mos u njohur dhe sipas deklarimit të personit kanë patur armë zjarri. Pasi e kanë ofenduar shtetasin e lart përmendur, kanë filluar që ta godasin me sende të forta shkop bejzbolli duke i shkaktuar dëmtime në pjesë të ndryshme të trupit. Gjithashtu e kanë goditur me mjete te forta edhe automjetin duke i thyer xhamin dhe shkaktuar dëmtime të tjera .

Shtetasi Gj.Gj., pas marrjes së ndihmës mjekësore është larguar për në banesën e tij pa dëmtime të rrezikshme për jetën apo shëndetin, si dhe ka deklaruar se personat autorë nuk i ka njohur dhe se nuk ka asnjë konflikt me ndonjë person konkret.

Nga ana jonë po punohet për të bërë të mundur identifikimim dhe kapjen e autorëve të kësaj ngjarjeje si dhe sqarimin e plotë të motiveve, fakteve dhe rrethanave të kësaj ngjarje.

Materialet proceduriale do ti kalojnë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Lezhë, per veprat penale të parashikuara nga nenet 89-150 dhe 25 "Plagosje e lehtë " "Shkatërrim prone” e kryer në bashkëpunim.

Komisariati i Policisë Kurbin
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi M.M vjeç 47, banues në Mamurras, pasi dyshohet se në  Mamurras, në oborrin e banesës të shtetases P.Gj, vjeç 74, ka vjedhur një pompë uji  dhe një stabilizator energjie elektrike, të cilat u sekuestruan në cilësinë e proves material. Neni 134 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kurbin, për shtetasin Gj.L, vjeç 58, banues në Laç, pasi dyshohet se pranë banesës, u kap duke ndërtuar një object pa leje. Neni 199/a i.K.P.

Komisariati i Policisë Mirditë
Finalizohet Operacioni antikanabis "AGIMI" Finalizimi pas një muaji hetimesh me metoda proaktive.

Asgjësohen me anë të djegies 843 bimë narkotike Cannabis - Sativa

Arrestohen në flagrancë 2 shtetas, shpallen në kërkim 2 shtetas të tjerë, si dhe proçedohet penalisht në gjendje të lirë Kryetari i fshatit Kushnen.

Pas një hetimi një mujor proaktiv, në vijim të zbatimit të detyrave të përcaktuara në planin e veprimit, "për goditjen e veprimtarisë kriminale të kultivimit të bimëve narkotike", nga shërbimet policore të Komisariatit të Policisë Mirditë, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, kanë finalizuar me sukses operacionin antidrogë të koduar "AGIMI".

Si rezultat i këtij operacioni u arrestuan në flagrancë shtetasit:

G.C, 21 vjeç, banues në Kaçinar - Mirditë.

F.V, 32 vjeç, banues në Kaçinar - Mirditë.

Si dhe u shpallën në kërkim dhe punohet për kapjen e shtetasve F.M dhe A.D., për të cilët për arsye hetimi, nuk japim të dhëna të tjera.

Këta shtetas, në bashkëpunim me njëri - tjetrin, në vendin e quajtur Kushnen, Njësia Administrative Kaçinar, Rrethi Mirditë, në një zonë pyjore dyshohet se kanë përgatitur terrenin dhe kanë kultivuar 843 bimë narkotike të dyshuara cannabis - sativa, të cilat pas konstatimit nga forcat policore, u asgjësuan me anë të djegies.

Për këta shtetas janë referuar materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë për vepren penale "Kultivimi i bimëve narkotike" kryer në bashkëpunim, parashikuar nga Neni 284/2 i Kodit Penal.

Gjithashtu në vijim të hetimeve dhe veprimeve u procedua penalisht në gjendje të lirë Kryetari i fshatit Kushnen shtetasi B.D. 47 vjeç, banues në Kushnen, për vepren penale "Moskallëzim krimi" , parashikuar nga Neni 305 i Kodit Penal.

Vazhdojnë veprimet hetimore proceduriale dhe punohet për identifikimin, kapjen dhe dokumentimin e aktivitetit kriminal të personave të tjerë të përfshirë në këtë veprimtari kriminale.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, për shtetasin K.Gj, vjeç 25, banues në Rrëshen, pasi dyshohet se në Rrëshen, shtetasit P.P vjeç 23, në mjetin tip “Jaguar”i ka thyer xhamin. Neni 150 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u ndalua shtetasi në kërkim E.P, vjeç 34, banues në fshatin Ndërfushas, pasi dyshohet se Gjykata e Rrethit Gjyqësor Lezhë, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest me burg” për veprën penale “Plagosja e rëndë më dashje”. Neni 88/1 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Shkodër
Më datë 16.05.2017, në lagjen “Perlat Rexhepi”, është konstatuar dëmtimi i derës së zyrës të Administratorit të Njësisë 5, Bashkia Shkodër. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 150 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, për shtetasin  B.L vjeç 06.01.1971, banues në Has, Kukës, punonjës i një firme private pasi dyshohet se në lagjen “Danjel Matlia”, tek ish Fusha e druve, duke punuar në shtrim dhe asfaltim rrugësh me mjetin ekskavator, ka dëmtuar kabullin nëntokësor të energjisë elektrike. Neni 151 i Kodit Penal.
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, për shtetasen S.M, vjeç 54, pasi dyshohet se në banesë ka ushtruar dhunë fizike ndaj nuses djalit, E.M, vjeç 24. Neni 130/a i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Vau Dejës
Më datë 16.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi M.K dhe u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, për shtetasin me iniciale L.K, vjeç 51 e 16, banues në fshatin Barbullush, pasi dyshohet se tek kryqëzimi i Barbullushit, duke drejtuar pa leje drejtimi motorin tip “Dayang” është përplasur më motorin tip “Lifan” me drejtues shtetasin me inciale L.K, pa leje drejtimi, i cili  pasi mori mjekim në spital u largua për në banesë. Nenet 290/1 e 291 të Kodit Penal. 
Komisariati i Policisë Kukës
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kukës dhe punohet për kapjen e shtetasit F.C, vjeç 42 banues në Kukës, pasi dyshohet se në lagjen nr. 6, për shkak të detyrës, ka kundërshtuar punonjësit e policisë të qarkullimit rrugor. Neni 236 i  Kodit.Penal.
Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kukës, për shtetasin F.C, vjeç 19, banues në Kukës, pasi dyshohet se në një lokal ka goditur me grusht shtetasin J.H,vjeç 32 banues në fshatin Pobreg. Neni 90 i Kodit Penal.

Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kukës, për shtetasin F.K, vjeç 29, pasi dyshohet se nëpërmjet telefonit, ka kanosur e fyer, shtetasen L.L, vjeç 19. Nenet 84 e 275 të Kodit Penal.
Komisariati i Policisë Dibër
Në vijim të komunikatës që bën fjalë për veprën penale “Shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor” dhe “Largimi nga vendi i aksidentit”, më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e rrethit Gjyqësor Dibër, për shtetasin A.Sh vjeç 18, banues në fshatin Brest i Epër. Nenet 290/1 e 273 të Kodit Penal.

IV. DEPARTAMENTI PER KUFIRIN DHE MIGRACIONIN

Komisariati i Kufirit dhe Migracionit Rinas
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin O.B, vjeç 54, banues në Shkodër, pasi dyshohet se më datë 31.05.2017, në afërsi të P K K Hani Hotit, ka kaluar kufirin shtetëror në mënyrë të paligjshme. Neni 297 i Kodit Penal.
Drejtoritë Vendore për Kufirin dhe Migracionin Durrës
Më datë 16.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasen me iniciale A.A.S, vjeç 17, banuese në Tiranë, pasi dyshohet se më datë 14.06.2017, në P K K Port, ka kaluar kufirin në mënyrë të paligjshme, duke përdorur një deklaratë noteriale të falsifikuar. Nenet 186 e 297 të Kodit Penal.
Drejtoritë Vendore për Kufirin dhe Migracionin Shkodër
Më datë 16.06.2017, në P K K Muriqan, nga kontrolli fizik shtetasit P.Sh, vjeç 22,  banues në Fushë Mamurras, Kurbin, ju gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale 1 dozë lëndë narkotike e dyshuar e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.


Ndalohet një shtetas në kërkim ndërkombëtar. Në datë 16.06.2017 në hyrje të R.SH në Pikën e Kalimit Kufitar Muriqan u bë e mundur ndalimi i shtetasit në kërkim:

A.B, 35 vjeç, banues në fshatin Maminas Durrës. Për këtë shtetas Gjykata Torino Itali me vendim te datës 17.12.2015, e ka denuar me 4 vjet e 2 muaj burgim, për veprën penale “Shfrytëzim prostitucioni”, parashikuar nga neni 600, i Kodit Penal italian.

Kapja dhe arrestimi i tij u bë me qëllim ekstradimi drejt Italisë.

Arkiva

Qershor 2017
He Ma Me En Pr Sh Di
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Fushata Sensibilizuese

Video te tjera ...