Kursi dy ditor “Lufta kundër trafikimit të qënieve njerëzore” Trafikimi dhe kontrabandimi i personave të vendeve të treta” i zhvilluar nga Akademia e Sigurisë, në bashkëpunim me projektin IPA/2013/Ballkani Perëndimor

Kursi dy ditor “Lufta kundër trafikimit të qënieve njerëzore” Trafikimi dhe kontrabandimi i personave të vendeve të treta” i zhvilluar nga Akademia e Sigurisë, në bashkëpunim me projektin IPA/2013/Ballkani 06akademiaPerëndimor:

Lufta kundër krimit të organizuar – Bashkëpunimi ndërkombëtar në drejtësinë penale prej datës 4 deri më 5 Prill 2017.

Në kuadër të planit të punimeve të këtij projekti, në veçanti Aktiviteti 3, “Teknika të vecanta Hetuese në nivel ndërkombëtar, ekipet e përbashkëta hetimore, operacionet e përbashkëta, IPA/2013/ Ballkani ka organizuar një kurs dy ditor ““Lufta kundër trafikimit të qënieve njerëzore.

Trafikimi dhe kontrabandimi i personave të vendeve të treta” i zhvilluar nga Akademia e Sigurisë, në bashkëpunim me projektin IPA/2013/ Ballkani Perëndimor: Lufta kundër krimit të organizuar – Bashkëpunimi ndërkombëtar në drejtësinë penale prej datës 4 deri më 5 Prill 2017.

Kursi u ndoq nga hetuesit më të kualifikuar të Policisë Shqiptare në sektorin e trafikimit dhe kontrabandimit të personave të vendeve të treta nga Tirana dhe rrethet.

Drejtori i Policisë së Shtetit Drejtues Madhor, Z. Haki Çako, ka kërkuar të organizojë këtë aktivitet, duke përfshirë edhe FRONTEX, Agjencinë Kufitare të Bashkimit Europian, një ekspert Italian në luftën kundër trafikimit nga Bari dhe një prokurorë nga Prokurora antimafia Dr. Federica La Coma, të cilët paraqitën praktikat më të mira dhe teknikat hetimore për zhvillimin e hetimeve në luftën kundër fenomenit ndërkombëtar të trafikimit të qenieve njerëzore.

Kursi u ndoq nga Drejtori i Planifikimit dhe Shërbimeve Mbështetëse të Qendres Ndërinstitucionale Operacionale Detare të Durrësit Z. Astrit Aliaj, i cili prezantoi aktivitetet e integruara kundër trafikimit të paligjshëm në detin Adriatik.

Kursi ishte gjithashtu një mundësi e rëndësishme për shkëmbimin e mendimeve, operacionale dhe çdo lidhje të drejtpërdrejtë në mes të gjithë pjesëmarrësve të përfshirë në fenomenin e trafikimit të qënieve njerëzore, duke përfshirë vëzhguesit e OSBE, ICITAP, MWL, Prosecutors’ Network, ekipi i Guardia di Finanza, specialistët e kufirit detar të Durrësit.

06akademia1

06akademia2

06akademia3

06akademia4

Arkiva

Maj 2018
He Ma Me En Pr Sh Di
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3