Informacion mbi ngjarjet, arrestimet, ndalimet dhe procedimet në 24 orët e fundit 19 Qershor 2017

INFORMACIONE PËR AKTIVITETET E PROCESIT ZGJEDHOR, QERSHOR 20171Drejtoria PPSH.1

Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë  
Komisariati i Policisë Nr. 1
Më datë 18.06.2017, ora 11:00-11:50, te Kodrat e Liqenit, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 11:00-12:10, te Amfiteatri te Kodrat e Liqenit, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 19:00-20:00, në fshatin Baldushk, subjekti politik Partia Republikane, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Nr. 3
Më datë 18.06.2017, ora 10:30-11:12, te tregu në Institut, në lëvizje, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Nr. 4
Më datë 18.06.2017, ora 12:00-13:00, në Kinostudio, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Nr. 5
Më datë 18.06.2017, ora 09:15-10:10, në qendër Kamzë, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 11:15-11:55, në Paskuqan dhe Babru, në lëvizje, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Vorë
Më datë 18.06.2017, ora 10:00-11:00, në qendër Vorë, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 18:00-19:00, në Gjokaj, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi një takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 18:30-19:30, në fshatin Picar, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi një takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Kavajë
Më datë 18.06.2017, ora 10:15-10:30, në qendër Kavajë, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 18:18-19:00, në lagjen nr. 5, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi një takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 18:28-19:00, në lagjen nr. 2, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi një takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 19:30-20:30, në fshatin Curum, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi një takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan
Komisariati i Policisë Elbasan
Më datë  18.06.2017, ora 13:00-14:20, në Përrenjas, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë  18.06.2017, ora 17:00-18:00, në fshat Grekan, Belsh, subjekti politik Partia Socialiste,        zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë  18.06.2017, ora 17:30-18:00, në fshat Dushk, Belsh, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Peqin
Më datë  18.06.2017, ora 19:00-20:00, në Peqin, subjekti politik Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet,  zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Librazhd
Më datë  17.06.2017, ora 17:00-18:00, në lagjen “Xhile Liçi”, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë  18.06.2017, ora 12:00-13:30, në fshatin Librazhd Katund, subjekti politik Partia                                        Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë  18.06.2017, ora 13:00-16:00, në fshatin Mirakë, subjekti politik  Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.  

Më datë  18.06.2017, ora 14:00-15:00, në fshatin Polis, subjekti politik  Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim  elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.      

Më datë  18.06.2017, ora 18:00-19:00, në fshatin Kuterman, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë  18.06.2017, ora 19:00-20:00, në Librazhd, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.  

Më datë  18.06.2017, ora 17:00-18:00, në fshatin Semez, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin

Drejtoria Vendore e Policisë Korçë
Komisariati i Policisë Korçë
Më datë 18.06.2017, ora 18:00-20:00, në qytet, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 19:00-20:00, në qytet, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Maliq
Më datë 18.06.2017, ora 14:00-15:30, në qytet, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Devoll
Më datë 18.06.2017, ora 14:30-18:00, në qytet, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 18:00-19:00, në qytet, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 14:30-15:00, në qytet, subjekti politik LIBRA, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Pogradec
Më datë 18.06.2017, ora 20:30-21:30, në qytet, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Ersekë
Më datë 18.06.2017, ora 20:30-21:00, në fshatin Qafë Zezë, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Berat
Komisariati i Policisë Berat
Më datë 18.06.2017, ora 20:00-20:30, në lagjen “30 vjetori”, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 19:30-20:00, në lagjen “22 Tetori”, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 20:00-20:30, në lagjen “Jani Vruho”, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Kuçovë
Më datë 18.06.2017, ora 14:00-16:00, në fshatin Belesovë, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 17:00-19:00, në fshatin Koritëz, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 20:00-21:00, në lagjen “Llukan Prifti”, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Gjirokastër
Komisariati i Policisë Tepelenë
Më datë 18.06.2017, ora 17:30–18:45, në Memaliaj, subjekti politik Lëvizja Socialiste për Integrim, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Përmet
Më datë 18.06.2017, ora 10:00–14:00 dhe 18:00-21:00, në Këlcyrës e Ballaban, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilat përfunduan pa probleme për rendin.
Drejtoria Vendore e Policisë Lezhë
Komisariati i Policisë Lezhë
Më datë 18.06.2017, ora 09:00-10:00, në fshatin Gajush, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 10:00-11:00, në fshatin Markatomaj, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 11:00-12:00, në fshatin Gajush, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.  

Më datë 18.06.2017, ora 19:00-20:00, në lagjen “Skenderbeg”, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.  

Më datë 18.06.2017, ora 20:00-21:00, në lagjen te spitalit, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.  

Komisariati i Policisë Kurbin
Më datë 18.06.2017, ora 19:30-20:30, në Sanxhak, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin

Komisariati i Policisë Mirditë
Më datë 18.06.2016, ora 10:00-11:00, në fshatin Shëngjergj, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 12:00-13:00, në fshatin Arrëz, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 13:30-15:00, në fshatin Kaçinar, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 16:00-17:30, në fshatin Simon, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 18:00-19:30, në fshatin Bukmirë, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Shkodër
Komisariati i Policisë Shkodër
Më datë 18.06.2017, ora 11:00–12:30, në fshatin Theth, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Vau i Dejës
Më datë 18.06.2017, ora 10:00–11:30, në fshatin Koman, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 11:20–12:00, në Bashkinë Vau Dejës, subjekti politik Partia Social Demokrate, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.


Më datë 18.06.2017, ora 11:30–13:00, në Bashkinë Vau Dejës, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Pukë
Më datë 18.06.2017, ora 15:00-16:00, në fshatin Lumbardhë, subjekti politik Partia Socialiste, zhvillioi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 17:30-18:45, në Fushë-Arrëz, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Drejtoria Vendore e Policisë Kukës
Komisariati i Policisë Kukës
Më datë 18.06.2017, ora 19:00-19:30 dhe 19:30–20:00, në fshatin Novosej e Shishtavec, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilët përfunduan pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 19:00-19:30, në lagjen e re, subjekti politik Partia Demokratike,  zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Tropojë
Më datë 18.06.2017, ora 08:40-09:40,  10:30-11:30, 12:50-13:20, 15:00-16:00, 17:00-18:00, 18:30-19:15 dhe 19:30-20:30, në fshatin Gjonpepaj, Peraj, Salcë, Lekbibaj, Tetaj, Shëngjergj e Curraj, subjekti politik Partia Demokratike, zhvilloi 7 takime elektorale, të cilat përfunduan pa probleme për rendin.

Komisariati i Policisë Has
Më datë 18.06.2017, ora 18:40-19:30 dhe 20:15-20:50, në fshatin Qarr e Vlahën, subjekti politik Partia Socialiste, zhvilloi 2 takime elektorale, të cilat përfunduan pa probleme për rendin.

Më datë 18.06.2017, ora 19:00 - 20:00, në fshatin Zahrishtë, subjekti politik Partia   Demokratike, zhvilloi 1 takim elektoral, i cili përfundoi pa probleme për rendin.

DEPARTAMENTI PËR HETIMIN E KRIMIT TE ORGANIZUAR DHE KRIMET E RËNDA
DREJTORITË VENDORE TË POLICISË

Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë
Seksioni për narkotikët
Më datë 19.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi P.K., vjeç 17 banues në Tiranë, pasi te kodrat e liqenit, iu gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale, një sasi lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Komisariati Rajonal i Policisë Rrugore
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi L.A, vjeç 28, banues në Paskuqan, me leje drejtimi, i larguar nga vendi i aksidentit, pasi në kryqëzimin e rrugëve “Kastriotët” dhe “Drini” në Kamzë, duke drejtuar ne gjendje të dehur mjetin tip “Audi”, ka aksidentuar shtetasit XH.D, L.T e S.A vjeç 16, 53 e 53, banues në Paskuqan e Bathore, të cilët ndodhen nën kujdesin e mjekëve. Nenet 290, 291 e 273 të Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.C, vjeç 30, banues në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën “Sulejman Delvina”, duke drejtuar mjetin tip “Benz”, ka aksidentuar lehtë këmbësorin S.D, vjeç 74, banues në Tiranë. Neni 290 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi K.K, vjeç 27, banues në Tiranë, dhe u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetaset K.I, K.I dhe V.V., vjeç 19, 42 e 17, banues në Tiranë, pasi te ish-Ekspozita, K.I duke drejtuar pa leje drejtimi mjetin tip “Benz”, ka aksidentuar këmbësorin O.L vjeç 39, banues në Tiranë, i cili ndodhet në gjendje të rëndë, ndërsa K.I ka ndihmuar drejtuesen e mjetit të largohet nga vendngjarja dhe shtetaset e tjera nuk kanë kallëzuar ngjarjen. Punohet për kapjen e shtetases K.I dhe pasagjeres V.V. Nenet 300, 302, 291, 290, 273 e 300 të Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Durrës
Seksioni për narkotikët
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin E.B, vjeç 22, banues në Durrës, pasi dyshohet se  në lagjen nr. 1, iu gjet e bllokua 1 dozë lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283/1 i Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi F.DH, vjeç 39, banues në Ersekë, me leje drejtimi, pasi në rrugën “Aleksandër Goga”, u kap duke drejtuar në gjendje të dehur, mjetin tip “Benz”. Neni 291 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan
Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi A.D, vjeç 30 banues në Tiranë, pasi në aksin rrugor Librazhd–Qafë Thanë, në Hotolisht, duke drejtuar me leje drejtimi kamionçinën tip “Benz”, është përplasur me mjetin tip “Opel”, drejtuar me leje drejtimi nga shtetasi E.ZH, vjeç 39 banues në Përrenjas, për pasojë janë aksidentuar dy drejtuesit e mjeteve dhe pasagjerët K.P, R.A, SH.XH e N.K, vjeç 29, 25, 31 e 31, banues në Përrenjas, Durrës  e Kamzë, të cilët pas ndihmës mjekësor në spital, ndodhen jashtë rrezikut për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Korçë
Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit  Gjyqësor Korçë, për shtetasit M.Ç e S.A, vjeç 19 e 23, banues në Korçë, pasi dyshohet se  më datë 17.06.2017 në bulevard “Republika”, duke drejtuar pa leje drejtimi dhe me leje drejtimi motorin tip “Yamaha” e mjetin tip “Benz”, janë përplasur për pasojë është aksidentuar lehtë drejtuesi i motorit. Nenet 290 e 291 të Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Vlorë
Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi F.L, vjeç 60, banues në Vlorë, pasi në rrugën “Pavllo Flloko”, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi, motorin tip “Honda”. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 19.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi O.XH vjeç 30, banues në Tiranë, pasi në lagjen “Uji Ftohtë” u kap duke drejtuar në gjendje të dehur, mjetin tip “Audi”. Neni 291 i Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Lezhë
Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, për shtetasin H.K., vjeç 15, pasi dyshohet se, në rrugën Laç-Mamurras, në Sanxhak te “Qafë Pazari”, duke drejtuar pa leje drejtimi motomjetin tip “Lifan”, është aksidentuar dhe ndodhet në Qendrën e Traumës, në gjendje të rëndë shëndetësore. Nenet 290 e 291 të Kodit Penal.

Drejtoria Vendore e Policisë Shkodër
Seksioni për narkotikët
Shkodër
Ne datë 17.06.2017,  shërbimet e Drejtorisë Rajonale për Kufirin dhe Migracionin Lezhë, kanë konstatuar një mjet lundrues që lëvizte në afërsi të bregut të detit.
Me pas shërbimet e Policisë Kufitare përgjatë vijës bregdetare, në vendin e quajtur 'Rana e Hedhun' fshati Rrjoll, Velipojë kanë konstatuar mjetin lundrues teksa digjej.
Mjeti rezultoi një gomone  rreth 6 metra e gjate.
Shërbimet e Policisë Kufitare fiken flakët që kishin përfshirë gomonen.
Ne vendngjarje shkuan Specialistët për Hetimin e Narkotikëve në D.V.P.Shkodër si dhe grupi hetimor.
Nga hetimet paraprake  rezulton se në një gjatësi rreth 100 metër në të dy krahët përgjatë bregut të detit ku po digjej gomonia u konstatua lëndë narkotike e dyshuar Cannabis Sattiva e shpërndarë në mënyrë të çrregullt, me peshe 50 kg.
Gjithashtu në breg të detit, afër gomones u gjet dhe u sekuestrua në cilësinë e provës materiale një bidon plastik me rreth 10 litra benzol, i cili dyshohet se është përdorur nga autori/ët.
Po punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit/ve të përfshirë në këtë aktivitet kriminal.
Materialet proçeduriale do t'i kalojnë Prokurorisë për Krime të Rënda Tiranë për veprën penale “Trafikim i narkotikëve mbetur në tentativë", parashikuar nga neni 283/a/22 i Kodit Penal.

Seksioni i hetimit të ngjarjeve në qarkullimin dhe AIS
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, për shtetasin N.RR, vjeç 56, banues në fshatin Juban, Shkodër, pa leje drejtimi, pasi dyshohet se  në segmentin rrugor Guri i Zi-Juban, në fshatin Ferracakë, duke drejtuar motorin tip “Yamaha ”, është përplasur me mjetin e parkuar tip “Benz”, si pasojë është dëmtuar, i cili ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. Nenet 290 e 291 të Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, për shtetasin N.P, vjeç 63, banues në Shkodër, pasi dyshohet se  në lagjen “3 Heronjtë”, një shtetas i larguar nga vendi i aksidentit, duke drejtuar mjetin Fuoristradë, ka përplasur motoçikletën tip “Lonçin”, drejtuar pa leje drejtimi nga shtetasi N.P, i cili është aksidentuar dhe ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Nenet 290 e 273 dhe 291 të Kodit Penal.

KOMISARIATET E POLICISË (Rrethe Gjyqësore)

Komisariati Policisë Lushnjë
Seksioni për krimet e rënda
Divjakë
Tenton të vrasë me thikë një shtetas, policia arreston në flagrancë autorin.
Në datën 18.06.2017, gjatë mbrëmjes, në vendin e quajtur "Tregu i fruta perimeve" Divjakë, shtetasi K.Y ka tentuar të vrasë me thikë duke e qëlluar 3 herë shtetasin N.S, 60 vjeç, banues në lagjen Nr 2 Divjakë.
Menjëherë në vendngjarje ka shkuar policia dhe falë veprimeve të shpejta bëri të mundur kapjen dhe arrestimin në flagrancë të autorit, shtetasit:
-K.Y 38 vjeç, banues në fshatin Shën e Premte, Divjakë.
Shtetasi N.S pasi mori mjekim në Spitalin Rajonal Lushnje u largua për në banesë.
Materialet i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Lushnje për veprën penale " Vrasje me dashje e mbetur në tentativë" parashikuar nga Nenet 76 dhe 22 të Kodit Penal.

DEPARTAMENTI PËR SIGURINË PUBLIKE
KOMISARIATET E POLICISË

Komisariati i Policisë Nr. 1
Më datë 17.06.2017, u arrestuan në flagrancë shtetaset R.L e A.H, vjeç 27 e 34, banuese në Tiranë, pasi dyshohet se  më datë 16.06.2017, në rrugën e “Elbasanit”, kanë kundërshtuar me dhunë e goditur për shkak të detyrës, punonjësit e policisë. Nenet 237 e 236/2 të Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.DH, vjeç 40, banues në Tiranë, pasi dyshohet se, në rrugën “Ali Demi”, ka kanosur me fjalë për jetën shtetasen A.M, vjeç 21, banuese në Tiranë. Neni 84 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasen M.Ç, vjeç 27  banuese në Tiranë, pasi dyshohet se në rrugën ‘’Agush Gjergjevica’’, iu gjet e bllokua me cilësinë e provës materiale, 1 dozë lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa. Neni 283 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin H.K, vjeç 71, banues në rrugën “Agush Gjergjevica”, pasi dyshohet se  u konstatua duke kryer ndërtim në banesë, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në rrugën “Peti”, kanë vjedhur tre unaza floriri, në banesën e shtetases S.G vjeç 41. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 2
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasit A.M dhe M.Q, vjeç 20 e 20, banues në Tiranë, të dënuar më parë, pasi dyshohet se  në rrugën “Ibrahim Rugova”, me qëllim përfitimi, kanë pushtuar një pjesë tokë për parking privat. Neni 200 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në rrugën “Preng Jakova”, kanë vjedhur 450 euro e bizhuteri, në banesën me qera të shtetasit O.K, vjeç 34. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 3
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për  shtetasin A.Z, vjeç 24, banues në Tiranë, pasi dyshohet se  te rrethrotullimi i sheshit “Karl Topia”, duke drejtuar mjetin tip “Benz”, për shkak të detyrës, ka fyer dhe nuk i është bindur urdhërit të punonjësve të policisë së rendit publik. Nenet  242 e 238 të Kodit Penal.

Në vijim të komunikatës që bën fjalë për veprën penale “Vjedhja”, më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit  Gjyqësor Tiranë, për shtetasin E.T, vjeç 28, banues në Tiranë. Neni 134 i Kodit Penal.  

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin N.S, vjeç 63 banues në rrugën “Sejdini”, pasi dyshohet se  u konstatua duke kryer ndërtim në banesë, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në rrugën “Maliq Moço”, kanë vjedhur bizhuteri dhe orë dore floriri në banesën e shtetasit F.SH, vjeç 83. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në rrugën “Karl Gega”, kanë vjedhur euro e lekë, në banesën e shtetasit A.N, vjeç 44. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Nr. 4
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi S.C vjeç 30, pasi dyshohet se në banesë, ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj bashkëshortes N.C, vjeç 23. Neni 130/a i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin Z.L, vjeç 36, banues në Lanabregas, pasi dyshohet se u konstatua duke kryer ndërtim në banesë, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin N.T, vjeç 68, banues në Lanabregas, pasi dyshohet se  u konstatua duke kryer ndërtim në banesë, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 19.06.2017, rreth orës 02:30, në numrin e emergjencave civile 112, ka
ardhur një njoftim se në rrugën “Njazi Meka” ka të shtëna me armë zjarri. Nga
verifikimet ka rezultuar se në këtë segment është qëlluar një herë në ajër me armë
zjarri pranë banesës së një punonjësi Policie të burgjeve. Në cilësinë e provës materiale është sekuestruar një gëzhojë model 56. Grupi hetimor po punon për identifikimin dhe kapje e autorit/ëve.

Komisariati i Policisë Nr. 5
Më datë 18.06.2017, në Kodër Kamzë, shtetasi B.GJ, 35 vjeç, drejtues i një betoniere duke hedhur beton në banesën e një shtetasi, ka rënë në kontakt me tensionin e lartë dhe ka ndërruar jetë. Punohet për sqarimin e rrethanave të ngjarjes.

Komisariati i Policisë Nr. 6
Më datë 18.06.2017, shtetasi B.L vjeç 68, banues në rrugën ”Besim Alla”, kallëzon se shqetësohet nga zhurma që bëjnë fëmijët e komshies D.F, vjeç 33. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për vlerësim.

Më datë 19.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin A.M, vjeç 22 banues në Tiranë, pasi dyshohet se  më datë 18.06.2017, në rrugën “Teodor Keko”, në bashkëpunim, ka goditur me grusht shtetasin S.GJ, vjeç 22 banues në Tiranë. Punohet për kapjen e tij, identifikimin dhe kapjen e bashkautorëve. Nenet 90 e 25 të Kodit Penal.

Më datë 19.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e Urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme, për shtetasen B.M vjeç 19, pasi dyshohet se  babai P.M, vjeç 48, i dënuar më parë, ka ushtruar dhunë psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatë së Rrethit Gjyqësor Tiranë. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”. Neni 130/a i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Vorë
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi K.H, vjeç 32, banues në fshatin Gjec Kodër, i dënuar më parë, pasi dyshohet se  më datë 17.06.2017, ka tentuar të vjedh banesat e bashkëfshatarëve G.K e M.K, vjeç 32 e 36. Nga veprimet e kryera rezulton se, është autor i një tjetër ngjarjeje. Nenet 134 e 22 të Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Kavajë
Më datë 18.06.2017, në Helmas te  një firmë private me administrator shtetasin A.K, vjeç 37, banues në Kavajë, ka rënë zjarr, ku janë djegur pemë frutore dhe dekorative. Nga veprimet e kryera dyshohet se shkaku i rënies së zjarrit të jetë aksidental. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për vlerësim.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për shtetasin  E.H, vjeç 34, banues në Kavajë, pasi dyshohet se u konstatua duke kryer ndërtim në banesë, pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për shtetasin XH.B, vjeç 62, banues në Kavajë, pasi dyshohet se  në fshatin Beden, për motive pronësie, ka goditur me grusht shtetasin K.GJ, vjeç 62, banues në Kavajë. Neni 90 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Rrogozhinë
Më datë 18.06.2017, në plazh Spille, kanë vjedhur mjetin tip “Volksvagen”, pronë e shtetasit A.Ç, vjeç 28, banues në Elbasan. Punohet për identifikimin, kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kavajë, për shtetasin K.M, vjeç 18, pasi dyshohet se në lagjen nr. 1, ka plagosur lehtë me sende të forta, shtetasin J.XH, vjeç 29 banues në Rrogozhinë. Neni 89 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Durrës
Më datë 18.06.2017, gjatë natës, në fshatin  Shënavlash, kanë vjedhur banesën e shtetases R.M, vjeç 38, ku kanë marrë 1 lavastovilje, 1 matrapik dhe enë kuzhine. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetaset M.M, C.H, vjeç 20 e 20, misionare në një kishë, pasi dyshohet se  shtetasi A.D vjeç 46, banues në Durrës, kallëzon se, vajza e tij, aktiviste ne ketë kishe, shtetasja SH.H, vjeç 24, ka tentuar të  presë damarët  e dorës së majtë. Neni 99 e 22 të Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e Urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme, për shtetasin R.S, vjeç 59, pasi dyshohet se  djali M.S, vjeç 27 ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj tij. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Durrës. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës ne marrëdhëniet familjare”.

Në vijim të komunikatës që bën fjalë për largim nga banesa të shtetases A.V., më datë 18.06.2017, u  referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për babanë D.V, vjeç 28, banues në Durrës, i cili e kishte marrë në mënyrë të padrejtë. Neni 127 i Kodit Penal.  

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin A.T, vjeç 45, banues në Durrës, pasi dyshohet se në Arapaj, në ambientet e një lokali, ka plagosur lehtë me grusht shtetasen M.B, vjeç 34 banuese në Durrës. Neni 89 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në plazh te Gjiri i Lalëzit, shtetasi A.P, vjeç 31, banues në Tropojë, ka konstatuar se në mjetin tip “Benz”, i kanë vjedhur 2 orë dore dhe 1 valixhe me rroba. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Krujë
Më datë 18.06.2017, në territorin e Bashkisë Krujë, në fshatin Krastë, mbi vendin e quajtur “Shpella”, pronë publike, ambient i hapur i pyllëzuar, territor i Komisariatit Policisë Krujë, gjatë kontrollit u gjetën të kultivuara e asgjësuan 71 fidanë bimë narkotike të llojit Cannabis Sativa. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorëve. Neni 284/1 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Krujë, për shtetasin O.Z, vjeç 25, banues në Dukagjin i Ri, Thumanë, pasi dyshohet se në Dukagjin i Ri, duke drejtuar me leje drejtimi motoçikletën tip “Lancin”, është aksidentuar dhe ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. Neni 290 i Kodit Penal.

Krujë, më 18.06.2017
Informacion paraprak.
Në datë 18.06.2017, rreth orës 18:00, persona ende të paidentifikuar kanë goditur me sende të forta shtetasin B.Ç. rreth 40 vjeç, banues në Fushë- Krujë, Drejtor i Shkollës 9-vjeçare në Fushë Krujë.
Shtetasi B.Ç. ka qenë duke u futur në një lokal, Bar- Kafe në Fushë Krujë kur është konfliktuar dhe goditur nga disa persona.
Shtetasi i mësipërm ndodhet në Spitalin  Ushtarak Tiranë jashtë rrezikut për jetën ku po merr ndihmë mjekësore.
Me të marrë njoftim menjëherë është ngritur grupi hetimor, të cilët po punojnë për identifikimin e autorëve dhe sqarimin e rrethanave të ngjarjes.
Nën drejtimin e Prokurorisë po merren dëshmi nga vendngjarja, sekuestrohen pamje filmike si dhe kryhen veprime te tjera proceduriale për të zbardhur ngjarjen dhe vënë para përgjegjësisë ligjore autorët.

Komisariati i Policisë Shijak
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Durrës, për shtetasin M.T, vjeç 56, banues në fshatin Romanat, pasi dyshohet se  më datë 16.05.2017, shtetasi I.B, vjeç 45 banues në fshatin Borake, i ka shitur lopën për nje sasi lekësh, të cilat nuk ia ka dhënë. Neni 143 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Elbasan
Më datë 18.06.2017, në lagjen “Kongresi i Elbasanit”, shtetasit A.T, vjeç 20, banues në Elbasan, i kanë vjedhur telefonin celular. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017 u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e Urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme, për shtetasen F.S, vjeç 76,  pasi dyshohet se  djali A.S, vjeç 49, banues në Elbasan, ka ushtruar dhunë  psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Elbasan. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës ne marrëdhëniet familjare”.

Më datë 18.06.2017, në spitalin e Librazhdit, është dërguar nga familjarët i dëmtuar dhe ndodhet jashtë rrezikut për jetën, shtetasi Y.B, vjeç 42, banues në fshatin Bërzheshtë, i cili është rrëzuar aksidentalisht nga një mur në afërsi të banesës. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan.

Komisariati i Policisë Librazhd
Më datë 18.06.2017 u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e Urdhrit të mbrojtjes, për shtetasen S.B, vjeç 46,  pasi dyshohet se  bashkëshorti N.B, vjeç 54,ka ushtruar dhunë  psikologjike ndaj saj. Materialet i kaluan Gjykatës së Rrethit Gjyqësor  Elbasan. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.

Komisariati i Policisë Gramsh
Gramsh, Elbasan
Specialistët për Krimet, në Komisariatin e Policisë Gramsh referuan materialet në Prokurori për procedim në gjendje të lire në ngarkim të 3 shtetasve:
B.B., 35 vjeç  
V.B., 31 vjeç  
M.H., 25 vjeç, të tre banues në Gramsh.
Ata, si përfaqësues të një subjekti politik në Gramsh, dyshohen të kenë kanosur shtetasin A.XH, 37 vjeç, banues në Gramsh, para dyqanit të tij.
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për veprime të mëtejshme për veprën penale "Kanosja apo dhunimi ndaj pjesëmarrësve në zgjedhje", parashikuar nga neni 329 i Kodit Penal.

Specialistët për Krimet, në Komisariatin e Policisë Gramsh referuan materialet në Prokurori për procedim në gjëndje të lire në ngarkim të shtetasit A.Q., 40 vjeç banues në Tiranë.
Ky shtetas, në një lokal në qytet dyshohet të ketë penguar dhe kanosur shtetasin E.Z., 26 vjeç, banues në Gramsh, anëtar i një subjekti politik në Gramsh, kur ky i fundit shkoi në lokal së bashku me anëtarët e forcës së tij politike.
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan për veprime të mëtejshme për veprën penale "Kanosja apo dhunimi ndaj pjesëmarrësve në zgjedhje" parashikuar nga neni  329 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Korçë
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit  Gjyqësor Korçë, për shtetasin M.V, vjeç 53, banues në Korçë, pasi dyshohet se  më datë 17.06.2017, në rrugën “Midhi Kostani”, ka plagosur lehtë me grusht shtetasin A.B, vjeç 49, banues në Zëmblak, Maliq. Neni 89 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Pogradec
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi R.SH, vjeç 41, pasi dyshohet se  në banesë përbashkët, ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj kunatës E.SH,  vjeç 31, me Urdhër mbrojtje nga Gjykata. Neni 130/a/2 i Kodit Penal. 

Komisariati i Policisë Fier
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi F.B, vjeç 30, banues në Fier, pasi në rrugën Fier-Vlorë, në fshatin Zhupan, u kap duke drejtuar në gjendje të dehur, mjetin tip “Volsvagen”. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Fier, për vlerësim, pasi dyshohet se në lagjen “Apolonia”, është gjetur i vdekur pa shenja dhune, shtetasi R.S vjeç 80, banues në fshatin Dermenas, i cili ka qenë i shoqëruar me shtetasen M.SH, vjeç 46. Nga veprimet e kryera rezulton se, vdekja ka qenë nga shkaqe natyrale.

Komisariati i Policisë Lushnjë  
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lushnjë, për shtetasin I.K vjeç 47 banues në fshatin Bubullimë, pasi dyshohet se  po ndërtonte një objekt, pa leje. Neni 199/a/1 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lushnjë, për shtetasin A.B, vjeç 37, banues në fshatin Qerret, pasi dyshohet se  po ndërtonte një objekt, pa leje. Neni 199/a/1 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Mallakastër
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Fier, për shtetasin F.L, vjeç 48, banues në fshatin Fratan, pasi dyshohet se në Fratan, ka goditur me mjetin tip “Volsvvagen”, duke plagosur lehtë shtetasin A.M, vjeç 51, banues në këtë fshat. Neni 89 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Vlorë
Më datë 18.06.2017, gjatë natës, në lagjen “Osman Haxhiu”, është vjedhur lokali i shtetasit A.A, vjeç 67, ku kanë marrë sende me vlerë. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për shtetasin K.M, vjeç 19, banues në Pogradec, pasi dyshohet se  në Bunec-Lukovë, për shkak të detyrës, ka kundërshtuar punonjësit e policisë të rendit. Neni 242 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në lagjen ”Kushtrimi”, në oborrin e banesës, shtetasit F.SH, vjeç 65, i kanë vjedhur një aparat saldimi dhe një gur fresibël. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, u plotësua kërkesë-padia për lëshimin e Urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme, për shtetasen S.K, vjeç 51, pasi dyshohet se  në banesë, djali AK, vjeç 17 ka ushtruar dhune psikologjike e fizike ndaj saj. Materialet i u kaluan Gjykatës Rrethit  Gjyqësor  Vlorë. Ligji nr. 9669, datë 18.12.2006, ”Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet  familjare”.

Më datë 19.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi F.Z, vjeç 39 banues në Vlorë, pasi dyshohet se  më datë 19.06.2017, në banesë, ka ushtruar dhunë fizike e kanosur për vrasje, nënën E.Z, vjeç 62. Neni 130/a/4 i Kodit Penal.  

Komisariati i Policisë Delvinë
Më datë 18.06.2017, në fshatin Rusan, para banesës, është djegur mjeti tip “Toyota”, pronë e shtetasit M.K, vjeç 30. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 151 Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Gjirokastër
Më datë 18.06.2017, në Libohovë, në banesën e shtetasit V.Ç, vjeç 63, është gjetur i vdekur pa shenja dhune, shtetasi Q.K vjeç 74, banues në Tiranë. Nga veprimet e kryera rezulton se, vdekja ka ardhur nga shkaqe natyrale, infarkt kardiak. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër.

Gjirokastër.
Plagos me thikë një bashkëmoshatar, shpallet në kërkim autori.
Nga specialistët e Sektorit për Hetimin e Krimeve të Rënda në D.V.P. Gjirokastër u bë shpallja në kërkim e shtetasit  :
D.B, 16 vjeç.
Shpallja në kërkim e këtij shtetasi u bë pasi :
Në fshatin Lazarat,  ky shtetas ka goditur me mjet mprehës (thikë) shtetasin R.Ç, 16 vjeç, banuesnë fshatin Lazarat, Gjirokastër për motive të dobëta.
Shtetasi i dëmtuar ndodhet në spitalin Rajonal Gjirokastër, jashtë rrezikut për jetën.
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Gjirokastër për veprën penale "Vrasje me dashje e mbetur në tentativë", parashikuar nga nenet 76 dhe 22 të Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Tepelenë
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, për shtetasin A.Ç, vjeç 82, banues në fshatin Kamçisht, Memaliaj, pasi dyshohet se në Kamçisht, ka plagosur lehtë me armë gjahu teke, pa leje, shtetasin M.M, vjeç 59 banues në këtë fshat. Nenet 89 e 280 të Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Lezhë
Më datë 17.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi G.B, vjeç 38, banues në Laç, me leje drejtimi, pasi në Kallmet, u kap duke drejtuar në gjendje të dehur mjetin. Neni 291 i Kodit Penal.

Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, për vlerësim, pasi dyshohet se  në Ishull Shëngjin, te banesa e shtetases L.G, vjeç 59, nga një shkëndijë në rrjetin elektrik të amortizuar, ka rënë zjarr duke u djegur orendi shtëpiake, dy frigoriferë e rroba.

Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, për vlerësim, pasi dyshohet se  në urgjencën e spitalit, është paraqitur për ndihmë mjekësore shtetasja A.N, vjeç 33, banuese në Lezhë, e cila ka konsumuar mbi dozë medikamente mjekësore, pasi vuante nga  dhimbja e kokës.

Më datë 17.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi G.H vjeç 19, banues në Piraj, pasi në Fishtë, u kap duke drejtuar pa leje drejtimi, mjetin si dhe ju gjet e bllokua një thikë. Nenet 291 e 279/2 të Kodit Penal.

Lezhë
Në datë 18.06.2017, rreth orës 14:50 në sallën e Komandimit u mor njoftimi se në fshatin Gjadër,  Njësia Administrative Dajç, shtetasja M.N., 33 vjeçe, banuese në Gjadër është kanosur me armë zjarri nga disa persona.
Me të marrë njoftimin u ngrit grupi hetimor, i cili shkoi në vendin e ngjarjes dhe janë kryer veprimet e para proceduriale, si dhe është organizuar puna për të bërë të mundur dokumentimin dhe kapjen e autorëve të kësaj ngjarje.
Nga tërësia e veprimeve të deritanishme rezulton se rreth orës 14:30, shtetasja M.N. së bashku me vëllain shtetasin  E.N., kur po lëviznin me automjetin e tyre në Gjadër janë ndaluar nga një mjet fuoristradë tip 'Benz', nga ku kanë zbritur 3 persona.
Sipas kallëzimit të shtetases M.N., njëri prej tyre nën kërcënimin e armës së zjarrit pistoletë i ka kanosur ata dhe familjarët e tyre, me motivin që mos të shpërndanin lekë për fushatë elektorale.
Nga veprimet hetimore rezulton se autorë të dyshuar të  kësaj vepre penale janë shtetasit:
S.N. 19 vjeç, banues në Lezhë
G.M. 21 vjeç, banues në Lezhë
A.M. 24 vjeç, banues në Lezhë.
Veprimet në lidhje me këtë ngjarje janë kryer në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë dhe hetimet për dokumentimin e plotë ligjor të kësaj ngjarje.
Strukturat e Policisë po punojnë për kapjen e personave të shpallur në kërkim në lidhje me këtë ngjarje.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, për vlerësim, pasi dyshohet se  në plazhin Tale, shtetasi E.M, vjeç 33, banues në Tiranë, i cili është me pushime me bashkëshorten XH.M, vjeç 30, sapo është futur në det, ka patur probleme me frymëmarrjen e probleme të tjera shëndetësore dhe ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën.

Komisariati i Policisë Kurbin
Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kurbin dhe punohet për kapjen e shtetasit S.GJ, vjeç 30, pasi dyshohet se  shtetasja A.D vjeç 27, banuese në Sukth i Ri Durrës, ka bërë kallëzim se në fshatin Gorre te “Ura e Gjolit të Zi”, ka ushtruar dhunë fizike ndaj saj, si dhe ka tentuar të kryej marrëdhënie seksuale me dhunë, duke i dëmtuar telefonin. Nenet 102/2-22 e 150 të Kodit Penal.

Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kurbin, për shtetasin Z.F, vjeç 58 banues në Gjormë, pasi dyshohet se  në pronën e tij në Gjormë, u konstatua se ka ndërtuar një objekt pa leje. Neni 199/a i Kodit Penal.

Më datë 17.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kurbin, për vlerësim, pasi dyshohet se  në spital, ka ardhur për ndihmë mjekësore shtetasja M.T, vjeç 20, banuese në Skuraj, e cila pas ndihmës mjekësore në QSU, u largua në banesë pa probleme për jetën. Nga veprimet e kryera rezulton, se ka konsumuar preparat të lëngshëm “Propamex 722SL”, pesticid për patate.

Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Kurbin, për shtetasin E.P, vjeç 29, banues në Reps, Mirdite, pasi dyshohet se  më datë 17.06.2017 në fshatin Malbardhë, me kamionin tip “Benz”, u kap duke transportuar lëndë drusore, pa dokumentacion përkatës. Neni 205 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Shkodër
Më datë 19.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër, pasi dyshohet se  shtetasi A.N, vjeç 35, banues në fshatin Hot i Ri, ka konstatuar dëmtimin e dritares të lokalit në Hot i Ri. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit, Neni 150 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Vau Dejës
Më datë 18.06.2017, u arrestua në flagrancë shtetasi SH.B, vjeç 49, banues në qytetin Laç, pasi u kap me një thikë, që plotëson kushtet e armës së ftohtë, pa leje. Neni 279 i Kodit Penal.

Komisariati i Policisë Pukë

Pukë- Fushë Arrëz

Më datë 17.06.2017,  rreth orës 21:00 kemi marrë njoftim se i  kanë dëmtuar  automjetin  shtetasit Gj. P, 55 vjeç, banues në Fierzë, me detyrë kryetar grup seksioni  i një subjekti politik dhe kryetar i fshatit Fierzë.

Menjëherë është ngritur grupi hetimor me qëllim verifikimin, kryerjen e veprimeve hetimore e procedurale për zbardhjen e ngjarjes e  identifikimin dhe kapjen e autorëve.

Nga hetimet e kryera në vendngjarje është konstatuar se është  dëmtuar automjeti tip Mitsubishi të cilit i kanë thyer xhamin e derës së shoferit dhe me mjet prerës i kanë prerë 4 gomat.

Shtetasi Gj. P,  ka deklaruar  se automjetin e tij ka tre ditë të parkuar në afërsi të shkollës në Fierzë dhe nuk ka dijeni se kur mund të ketë ndodhur,  por dëmtimin e automjetit e ka konstatuar  mbrëmjen e datës 17.06.2017.

Po vijojnë  hetimet për  zbardhjen e rrethanave të ngjarjes, identifikimin dhe kapjen e autorit/ve.

Materialet proceduriale për këtë rast do t'i kalojnë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Shkodër për veprime të mëtejshme.

Fushë Arrëz, Puke
Nisur nga informacionet që dispononte Komisariati i Policisë Pukë për automjete qe qarkullonin me xhama të errësuar dhe ofronin lekë në këmbim të votës në territorin e Njësisë Administrative Fushë Arrëz, policia lokale ka ushtruar kontrolle per te parandaluar kete fenomen.
Sot në orën 17:10 Patrulla e Përgjithshme në hyrje të qytetit Fushë Arrëz ka ndaluar një automjet tip 'Ford' me xhama të errësuar dhe i është kërkuar drejtuesit te mjetit, dokumentacioni.
Nderkohe dy zonja që udhëtonin në automjet janë prezantuar si anetare e nje subjekti politik dhe kandidate për deputete.
Pas prezantimit janë lejuar te vazhdonin levizjen. Por dy shtetaset kanë dalë nga automjeti dhe njëra prej tyre ka shfaqur gjendje të fiketi.
Ajo është derguar me automjet dhe personat  me të cilin udhetonte në Qendrën Shëndetësore Fushë Arrëz dhe eshte ne gjendje te mire shendetesore.
Për të sqaruar dhe analizuar veprimet e punonjësve të Policisë në lidhje me ngjarjen është derguar në Pukë Zv.Drejtori Policisë  Shkodër, përfaqësues të Drejtorisë së Standarteve Profesionale nga Drejtoria Përgjithshme Policisë Shtetit dhe SHÇBA.
Gjithashtu pak minuta me pare policia lokale ka shoqeruar dhe po merr deshmite e disa personave per te cilet shtetaset ne fjale u kane komunikuar drejtuesve te Policise Shkoder se i kane kercenuar per motive politike.
Për të sqaruar dhe dokumentuar ngjarjen po kryhen të gjitha veprimet hetimore të nevojshme duke bashkëpunuar me Task Forcën e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Pukë.

Komisariati i Policisë Dibër
Më datë 17.06.2017, në urgjencën e spitalit, është dërguar i vdekur shtetasi B.A, vjeç 52, banues në Maqellarë. Nga veprimet e kryera rezulton, se vdekja ka ardhur nga shkaqe natyrale, pasojë e një ataku kardiak. Materialet u referuan në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër, për vlerësim.  

Komisariati i Policisë Mat
Më datë 18.06.2017, gjatë natës, në Klos, në vendin e quajtur “Dushku i kuq”, është vjedhur kabina elektrike ku kanë marrë pjesët e bakrit të transformatorit elektrik. Punohet për identifikimin dhe kapjen e autorit. Neni 134 i Kodit Penal.

DEPARTAMENTI PER KUFIRIN DHE MIGRACIONIN

Drejtoritë Vendore për Kufirin dhe Migracionin Vlorë
Më datë 18.06.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, për  shtetasin V.N, vjeç 42, banues në Selenicë, pasi dyshohet se  në qershor 2015, nga kufiri në PPK Morinë, Kukës, ka kaluar kufirin shtetëror në mënyrë të paligjshme.  Neni 297 i Kodit Penal.

Drejtoritë Vendore për Kufirin dhe Migracionin Gjirokastër
Më datë 18.06.2017, në PPK Kakavijë, në dalje, u kap shtetasi në kërkim K.P, vjeç 54 banues në Lezhë, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan, e ka  dënuar me 6 muaj burg, për mashtrim. Neni 143/1 i Kodit Penal.

Drejtoritë Vendore për Kufirin dhe Migracionin Shkodër
Më datë 18.06.2017, në PKK Muriqan, në dalje, u kap shtetasi në kërkim D.V,  vjeç 28 banues në Durrës, pasi dyshohet se  më datë 29.03.2017, ka marrë pa dijeninë e të ëmës, fëmijën vjeç 2. Neni 127 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në PPK Hani Hotit, u kap shtetasi në kërkim B.K, vjeç 50, banues në Tiranë, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Pogradec, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprën penale “Mashtrimi”. Neni 143 i Kodit Penal.

Më datë 18.06.2017, në PPK Muriqan, u kap shtetasi kosovar në kërkim A.D, vjeç 28, banues në Ëod Grin-Angli, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Sarandë, ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor. Neni 290 i Kodit Penal.

Përmbledhje e rezultateve të arritura të punës të Strukturave të Policisë gjatë fundjavës.
Policia e Shtetit në të gjithë vendin vijon zbatimin e masave të përcaktuara në Planin e masave, për “Rritjen e parametrave të sigurisë”, mbajtjen nën kontroll të situatës kriminale, kapjen e personave të shpallur në kërkim dhe atyre që qarkullojnë me armë, goditjen e trafikut të lëndëve narkotike e trafìqeve të paligjshme, parandalimin e aksidenteve rrugore”.
Në këtë kontekst, gjatë fundjavës në të gjithë vendin kanë funksionuar pika kontrolli dhe të lëvizshme, ku është bërë e mundur kapja dhe arrestimi i  72 personave, janë sekuestruar armë zjarri dhe lëndë narkotike.
Nga Policia Rrugore në të gjithë vendin duke përdorur Dragerat dhe Radarët janë arrestuar në flagrancë për drejtim mjeti në mënyrë të parregullt, në gjendje të dehur, pa leje drejtimi  21 drejtues mjetesh.
Nga kontrollet e kryera nga strukturat e Drejtorive Vendore të Policisë janë arrestuar 12 persona për narkotikët.
24 persona në flagrancë për Vjedhje, Dhunë në familje, Armëmbajtje pa leje dhe Kundërshtim të punonjësit të Policisë.
5 persona për Krime ndaj personit.
Janë kapur  4 persona në kërkim.
1 person per vepren penale”Shkaterrimi i prones me zjarr”
5 persona për veprën penale “Shfrytëzim prostitucioni”.

Janë sekuestruar  841 kg lëndë narkotike e llojit Cannabis Sativa, 150 gr Kokaine, 8 armë zjarri, 2 armë të ftohta (thikë), 440 fishekë, 3 kreher si dhe 2 kapsolla.
Po gjatë kontrolleve janë shoqëruar për verifìkim 161 persona.

Gjithashtu gjatë fundjavës janë finalizuar operacionet e mëposhtme:

Durrës
Finalizohet me sukses operacioni i koduar "STREHA".
Sekuestrohen kokainë, municione luftarake, armë zjarri automatik, armë gjahu, pistoleta, krehëra, fishekë dhe një automjet.
Shpallet në kërkim një shtetas.
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës, për veprime të mëtejshme, për veprat penale: "Prodhimi dhe shitja e narkotikëve", "Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe e municionit" dhe "Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve të gjuetisë dhe atyre sportive" të parashikuara në nenet 283/1, 278/4/5 dhe 280 të Kodit Penal.

Vlorë, Në vijim të operacionit antidrogë "Weekends", Policia ka arrestuar një nga bashkëpunëtorët dhe ka shpallur në kërkim një tjetër . Arrestohet shtetasi:
· D.T, 35 vjeç, banues në Durrës.
Më datë 16.06.2017, mbi bazën e operacionit antidrogë, ku u sekuestrua një furgon "Benz Mercedes" me 710 kilogramë lëndë narkotike në banesën e shtetasit S.H (arrestuar) në fshatin Dukat të Vlorës, ju bëjmë me dije se Policia e Vlorës në kuadër të hetimeve për dokumentimin e ngjarjes, ka arrestuar shtetasin e mësipërm - D.Sh (vëllain e b.t), si një nga bashkëpunëtorët në lidhje me këtë veprimtari kriminale.
Gjithashtu, në vijim të planit të masave për goditjen e rasteve të kultivimit apo prodhimit dhe shitjes së lëndëve narkotike, Policia e Vlorës ka sekuestruar 23 kilogramë lëndë narkotike të dyshuar si Cannabis Sattiva.
Lënda narkotike u gjet e fshehur në rrënojat e një ndërtese të vjetër në në fshatin Tragjas, e cila ishte e vendosur në 4 thasë sintetike, ku i'u bë sekuestrimi i saj në cilësinë e provës materiale.
Vazhdojnë hetimet për zbulimin dhe kapjen e autorëve në lidhje me këtë rast.
Materialet u referuan në Prokurori për veprën penale "Prodhimi dhe shitja e lëndëve narkotike, e kryer në bashkëpunim", parashikuar nga neni 283/2 i Kodit Penal.

Gjirokastër.
Finalizohet me sukses operacioni antidrogë i koduar "VIROI".
Operacioni nga Seksioni për Hetimin e Narkotikëve në D.V.P.Gjirokastër.
Sekuestrohen 58 kg lëndë narkotike e dyshuar Cannabis Sativa.
Arrestohen në flagrancë dy shtetas.
Në bazë të informacioneve të marra në rrugë policore nga Specialistët e Seksionit për Hetimin e Narkotikëve në D.V.P Gjirokastër se në rrugën nacionale Tepelenë -
Gjirokastër po lëvizte një automjet në të cilin dyshohej se kishte lëndë narkotike, menjëherë u organizua dhe u zhvillua operacioni i koduar "VIROI".
Si rezultat i operacionit, në vendin e quajtur "Ura e Viroit", në hyrje të qytetit Gjirokastër, nga kontrolli që u krye në automjetin "BMV", me drejtues shtetasin P. N., dhe me
pasagjer shtetasin Ç.Ç., u gjet një sasi prej 58 kg lëndë narkotike e dyshuar Cannabis Sativa.

Tiranë
Finalizohet operacioni "Bankomat".Arrestohet një shtetas, tre në kërkim. Zbardhen 5 vjedhje bankomatesh të ndodhura në qytete të ndryshme. Specialistët e Sektorit të Krimeve të Rënda ndaj Jetës dhe Pronës, në Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë, si dhe nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqsorë Tiranë, kanë bërë të mundur finalizimin e operacionit “Bankomat“, në kuadër të të cilit është arrestuar shtetasi:Y. G., 31 vjeç, banues në Vlorë.Gjithashtu është bërë shpallja në këkim e shtetasve:N. G., 24 vjeç, I. G., 30 vjeç, I. G., 24 vjeç

Finalizohet Operacioni antikanabis "AGIMI" Finalizimi pas një muaji hetimesh me metoda proaktive.
Asgjësohen me anë të djegies 843 bimë narkotike Cannabis - Sativa
Arrestohen në flagrancë 2 shtetas, shpallen në kërkim 2 shtetas të tjerë, si dhe proçedohet penalisht në gjendje të lirë Kryetari i fshatit Kushnen.
Pas një hetimi një mujor proaktiv, në vijim të zbatimit të detyrave të përcaktuara në planin e veprimit, "për goditjen e veprimtarisë kriminale të kultivimit të bimëve narkotike", nga shërbimet policore të Komisariatit të Policisë Mirditë, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë, kanë finalizuar me sukses operacionin antidrogë të koduar "AGIMI".

Arkiva

Qershor 2017
He Ma Me En Pr Sh Di
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Fushata Sensibilizuese

Video te tjera ...