Çako iu përgjigjet akuzave politike në adresë të tij dhe Policisë së Shtetit

Çako iu përgjigjet akuzave politike në adresë të tij dhe Policisë së Shtetit (per video klikoni mbi link)cakogazetare001

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Drejtues Madhor Haki Çako gjatë paradites së sotme i është përgjigjur interesit të gazetarëve në lidhje me akuzat politike të

bëra në adresë të tij dhe të Policisë së Shtetit:

“Unë jam Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit në bazë të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, Ligjit për Policinë e Shtetit, Kodit Zgjedhor dhe të gjithë akteve të

tjera normative, jam autoriteti i drejtimit administrativ- ekzekutiv dhe operacional i Policisë së Shtetit, por jo lider i subjekteve politike.

Në mënyrë kategorike nuk më lejohet të prononcohem, pavarësisht nga korrentet politike apo edhe interesat e caktuara të tyre.

Përveç faktit që jam duke drejtuar një organizatë të depolitizuar me ligj, jam në krye të detyrës, do të vazhdoj të jem në krye të detyrës, përsa kohë jam duke e zbatuar

atë me përpikmërinë maksimale, dhe jam duke ndjekur që të gjithë procesin zgjedhor.

Policia e Shtetit sot është një nga institucionet e besueshmërisë më të lartë në sigurimin dhe menaxhimin e këtij procesi i cili monitorohet në mënyrë të vazhdueshme, por

edhe të detajuar nga qendra në bazë dhe në të gjitha strukturat vendore, nga të gjithë aktorët dhe faktorët dhe sidomos partnerët ndërkombëtarë nga OSBE-ODHIR-i,

pranë Drejtorive vendore dhe strukturave të tjera të Policisë që janë të atashuar.

Por dhe në çdo veprim procedurial dhe hetimor, transparenca e Policisë është maksimale, i përcillet informacion në kohë rekord të gjithë parterëve tanë, misioneve të

huaja që monitorojnë Policinë e Shtetit, por njëkohësisht jemi në

një bashkëpunim dhe në një bashkërendim të jashtëzakonshëm me Prokuroritë respektive të Rretheve Gjyqësore dhe me Prokurorinë e Përgjithshme, sigurisht për çdo

veprim të kryer nga Policia”.

Faleminderit!

 

 

cakogazetare002

Arkiva

Qershor 2017
He Ma Me En Pr Sh Di
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Fushata Sensibilizuese

Video te tjera ...