Policia Rrugore gjatë fundjavës. 11 Shkurt 2018


Komisariati i Policisë Rrugore Tiranë (për video kliko mbi link)Rrugorja 11 shkurt 2018

Policia Rrugore e Tiranës, e angazhuar tërësisht për të parandaluar aksidentet rrugore duke sjellë në këtë mënyrë rritjen e parametrave të sigurisë së jetës në rrugë.

Policia Rrugore e Tiranës, në përmbushje të objektivit parësor për rritjen e parametrave të sigurisë së jetës në rrugë dhe jo atë të sasisë së masave administrative, nën moton "Alkooli dhe Shpejtësia marrin jetë", gjatë fundjavës ka ushtruar një sërë kontrollesh në autostradë dhe në akset rrugore në brendësi të Tiranës.

Si çdo fundjavë Policia Rrugore e Tiranës, ka ushtruar kontrolle me Radar për të matur shpejtësinë e lëvizjes, ndëshkimin e atyre që qarkullojnë me shpejtësi tej normave të lejuara, dy apo tre herë më shumë se limiti i lejuar, të cilët janë burim aksidenti, rrezik për jetën e tyre dhe të përdoruesve të rrugës.

Në të gjitha rrugët e Tiranës janë ushtruar kontrolle me Drager, për të evidentuar dhe ndëshkuar ata drejtues mjetesh që drejtojnë mjetin nën efektin e alkoolit apo më keq akoma, në gjendje të dehur, duke u kthyer në rrezik për jetën e tyre dhe të përdoruesve të rrugës.

Gjatë 48 orëve të fundit, janë arrestuar në flagrancë 10 drejtues mjetesh që drejtonin mjetin në gjendje të dehur, ku nga alkool testet ka rezultuar se sasia e alkoolit të konsumuar varionte nga 0.56 mg/l deri në 1.29 mg/l.
Si dhe një drejtues mjeti i pa pajisur me Leje Drejtimi.

Janë tërhequr 89 Leje drejtimi, nga këto:
29 Leje Drejtimi për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit , që varionte nga 0.22mg/l deri në 0.49 mg/l.
47 Leje Drejtimi për drejtim mjeti me shpejtësi tej normave të lejuara, si në autostradë ashtu edhe në qendrat e banuara brenda qytetit të Tiranës, shpejtësi që varionin në autostradë deri në 219 km/orë dhe në qendrat e banuara deri në 106 km/orë.
13 Leje Drejtimi për shkelje të tjera të parashikuara nga Kodi Rrugor.

Po gjatë 48 orëve të fundit, Policia Rrugore ka ushtruar kontrolle edhe në evidentimin dhe ndëshkimin e atyre drejtuesve që nuk respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor ku janë vendosur gjithsej 898 masa administrative, nga këto:
• 87 masa për mospërdorim të rripit të sigurimit
• 85 masa për parakalim të gabuar
• 98 masa për përdorim të celularit gjatë drejtimit të automjetit
• 10 masa për mosrespektim të sinjalistikës së semaforit
• 60 masa për ata që qarkullojnë pa kaskë mbrojtëse si dhe 11 pa kontroll teknik të mjetit
• 568 masa për shkelje të tjera të Kodit Rrugor.

Janë bllokuar dhe 9 mjete për mosshlyerje të masave administrative mbi 5 masa a administrative.

Policia Rrugore e Tiranës, edhe në ditët në vijim, do vijojë kontrollet me intensitet, për të evidentuar dhe ndëshkuar çdo shkelës të Kodit Rrugor, për të përmbushur objektivin parësor, atë të rritjes së parametrave të sigurisë së jetës në rrugë.

 

Rrugorja 11 shkurt 2018

Arkiva

Shkurt 2019
He Ma Me En Pr Sh Di
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3