Lajmet e Fundit Per Sigurine Publike

Gjatë vitit mësimor 2014-2015, në të gjithë vendin u zhvillua Programi “Edukimi, ndërgjegjësimi dhe reduktimi i kërkesës për drogë dhe substanca të tjera të rrezikshme” (2)

Gjatë vitit mësimor 2014-2015, në të gjitha qarqet e vendit u zhvillua Programi “Edukimi, ndërgjegjësimi dhe reduktimi i kërkesës për tirane1drogë dhe substanca të tjera të rrezikshme” i cili bazohet në Marrëveshjen e Bashkëpunimit ndërmjet Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Ministrisë së Arsimit dhe Sportit.Ky program u zbatua me mbështetjen e Programit ICITAP nëpërmjet bashkëpunimit të Drejtorisë së Policisë së Shtetit dhe Drejtorisë së Edukimit Parauniversitar në MAS.

Për zbatimin e këtij programi janë përzgjedhur punonjësit e policisë më të aftë për të komunikuar dhe përcjellë mesazhe të kuptueshme për fëmijët, dëgjues të mirë dhe me etikë të lartë profesionale. Grupet mësimdhënës përbëhen nga: 2 - punonjës policie dhe 1 - mësues/e (biologji/kimi).

Gjatë vitit mësimor 2014-2015, programi u zhvillua në 300 shkolla 9-vjeçare publike dhe jo-publike të vendit tonë, në 647 klasa të 6-ta, ku përfitues ishin 17 364 nxënës. Krahasuar me një vit më parë, numri i shkollave ku është zbatuar ky program është rritur me 59% më shumë.

Aktualisht, janë planifikuar masa dhe po punohet për organizimin e Kampusit Veror “Lightforce International” në Ishull Lezhë nga datat 08-10 Qershor dhe 12-14 Qershor 2015, me pjesëmarrjen e 300 fëmijëve nga 12 qarqet e vendit, të cilët janë vlerësuar nga mësuesit e shkollave përkatëse për vizatimin më të mirë të shkollës.

Aktorët bashkëpunues e vlerësojnë realizimin e këtij program: Si një produkt mjaft pozitiv që i shërben mbrojtjes së fëmijëve, familjes, shkollës dhe shoqërisë nga fenomenet negative të duhanit, alkoolit, marijuhanës, dhe si një nismë të drejtpërdrejtë të Policimit dhe Sigurisë në Komunitet.

 

Foto nga aktivitetet ne Qarqe

Tiranë

tirane1

tirane2

tirane3

tirane4

 

Shkodër

shkoder1

shkoder2

shkoder3

shkoder4

shkoder5

  shkoder6

Berat

berat1

berat2

berat3

berat4

berat5

berat6

Elbasan

elbasan1

elbasan2

elbasan3

elbasan4

elbasan5

elbasan6

Gjirokastër

gjirokaster1

Dibër

diber1

Fier

fier1 

fier2 

fier3               fier5

Durrës

durres1

durres2

durres3

durres4

durres5

durres6

durres7

Kukës

  kukes1

Korçë

korce1

Lezhë

lezhe1

lezhe2

lezhe3

lezhe4

Arkiva

Janar 2018
He Ma Me En Pr Sh Di
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fushata Sensibilizuese

Video te tjera ...