Shëngjin/Lezhë - Masat e Policisë për sezonin Veror 2017

Shëngjin - Sezoni Veror 2017 08lezhe

Në vijim të planit të masave për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore në vend, gjatë sezonit turistik veror 2017 , në bazë të udhëzimit " Mbi kufizimet në qarkullimin e mjeteve të rënda për transportin rrugor të mallrave", nga Shërbimet e Policisë Rrugore pranë Drejtorisë Vendore të Policisë Lezhë , janë marrë këto masa:

- Janë caktuar shërbime shtesë të policisë rrugore të planizuar për nevojat e trafikut gjatë sezonit veror 2017 si dhe është bashkëpunuar me Policinë e Kosoves për shërbime të përbashkëta.

- Përparësi kanë pushuesit vendas dhe të huaj ku punonjësi i policisë duhet të tregojë kulturë, etikë, profesionalizëm në bazë të ligjit.

- Akset rrugore bregdetare do të mbahen nën vëshgim me patrullime të shpeshta me qëllim normalizimin e trafikut dhe ndërhyrjen në kohe sa më të shpejtë në rastet emergjente.

Policia bën me dije se deri në datën 30 Shtator 2017, gjatë fundjavës, duke filluar në oraret 09:00-14:00 e ditës së Shtunë dhe në oraret 12:00-00:00 e ditës së Diel, do të ndalohet (kufizohet) qarkullimi:

· I mjeteve rrugore të cilët transportojnë mallra me peshë të përgjithshme të autorizuar mbi 7.500 kg.

· I mjeteve rrugore me ngarkesë të pandashme me gjatësi më të madhe se 12 m.

· I mjeteve rrugore ose bujqësore që kanë shpejtësi më të vogël se 40 km/orë.

· I mjeteve rrugore që shërbejnë për kursantët e autoshkollave mesimore.

Segmentet rrugore ku nuk do të lejohet qarkullimi i këtyre mjeteve në oraret e përcaktuara më sipër, janë:

- Lezhë - Shkodër
- Lezhë - Shëngjin
- Lezhë - Patok
- Lezhë - Tale
- Lezhë - Kryqëzimi i Milotit

Gjithashtu , Policia e Lezhës kërkon bashkëpunimin dhe mirëkuptimin e drejtuesve , që për të shmangur krijimin e trafikut të rënduar nga fluksi i lartë i mjeteve , në raste nevoje , të mos përdorin aksin kryesor të rruges por dytësorë, sic janë :

-Rruga dytësore Milot Zejmen Lezhë dhe anasjelltas

- Rruga dytësore " Ishull - Shëngjin" që lidhet me autostraden për të shmangur fluksin e lartë të mjeteve në kthim nga Shëngjini.

- Dalja nga Shëngjini duhet të bëhet në krahun e djathtë të rrugës, në drejtim dhe marrje të Rrotondos të Ishull - Shëngjinit

-Të respektohen sinjalistika rrugore dhe sinjalistika orientuese që jepet nga punonjësit e policisë

Gjatë periudhës së sezonit turistik , deri më sot , nga Policia Rrugore janë vendosur 4500 masa administrative për shkelje të ndryshme ( parakalim i gabuar, mosvendosje e rripit të sigurimit, përdorim i telefonit, shpejtësi etj) , janë tërhequr 310 leje drejtimi si dhe janë arrestuar 27 shtetas për veprat penale "Shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor" "Drejtim mjeti në mënyrë të parregullt" parashikuar nga nenet 290 dhe 291 të Kodit Penal.

Policia kërkon bashkëpunimin e qytetarëve dhe pushuesve që të vihen në dijni për këto masa me qëllim mbarëvajtjen me sukses dhe ruajtjet e rendit e të sigurisë rrugore gjatë gjithë sezonit turistik të këtij viti.

Duke ju falenderuar për mirëkuptimin!

08lezhe2

08lezhe3

08lezhe4

08lezhe11

Arkiva

Fushata Sensibilizuese

Video te tjera ...