Samiti Botëror kundër Terrorizmit!

Samiti Botëror kundër Terrorizmit! 12antiterror

Nga data 11-15 Shtator në Herzliya, Telaviv Izrael zhvillon punimet Samiti Botëror kundër Terrorizmit.
 
Në këtë aktivitet të rëndësishëm marrin pjesë personalitete të larta të politikës dhe agjencive ligjzbatuese e inteligjente nga mbarë bota.

Në këtë Samit, Shqipëria u përfaqësua nga një delegacion i Policisë së Shtetit i kryesuar nga Drejtori i Drejtorisë së Antiterrorit Drejtues i Parë Gledis NANO.

Gjatë punimeve të këtij samiti pritet të merren vendime të rëndësishme në drejtim të forcimit të bashkëpunimit për shkëmbimin e informacionit dhe rritjen e ndërgjegjësimit për rrezikun që i kanoset mbarë qytetërimit nga ky kërcënim.

Në dy ditët e para delegacioni shqiptar ka zhvilluar një sërë takimesh me drejtues të ICT( Instituti Ndërkombëtar kundër Terrorizmit) dhe me agjencitë ligjzbatuese homologe Izraelite të luftës kundër terrorizmit.

Gjatë këtyre takimeve u shpreh gatishmëria e palëve për të mbështetur strukturat e antiterrorit me trajnime dhe logjistikë bashkëkohore si dhe asistencë për ndjekjen e rasteve specifike me interes të përbashkët.

Në ditët në vijim do trajtohen kërcënimet aktuale dhe masat për t'ju kundërpërgjigjur bashkërisht fenomenit.

12antiterror1

12antiterror2

Arkiva

Qershor 2018
He Ma Me En Pr Sh Di
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1