Informacionet e fundit

FJALA E DREJTORIT TË POLICISË SË SHTETIT NË PREZANTIMIN E UNIFORMAVE TË REJA TË POLICISË (2)

1drejtoriuniformat1

Më poshtë do të gjeni fjalën e plotë të Drejtorit të Policisë së Shtetit Drejtues Madhor Haki ÇAKO, të mbajtur sot në aktivitetin e organizuar nga Ministria e Punëve të Brendshme dhe Policia e Shtetit, për prezantimin e uniformave të reja të Policisë

 

I nderuar Zoti Ministër.

Të nderuar partnerë.

Të nderuar pjesmarrës.

Jemi sot në këtë event, për prezantimin e uniformave të reja të Policisë të Gjeneratës së Re.

Në kuadër të zbatimit të ligjit të ri, “Për Policinë e Shtetit, pas punës së bërë dhe me ndihmën e ekspertëve të jashtëm, të cilët gjej rastin t’i falenderoj, me vendim Qeveria Shqiptare tashmë ka miratuar paraqitjen, formën dhe specifikimet teknike të gradave, simboleve, uniformave dhe shenjave të reja të Policisë së Shtetit.
Uniforma e policisë është  vlerë  kombëtare dhe një nga   vlerat më të rëndësishme të Policisë së Shtetit.
Gradat, simbolet, uniformat dhe shenjat të Policisë së Shtetit të miratuara,  ja kanë arritur qëllimit, ato mbartin histori dhe dinjitet.

Me vendimin e ri i jepet zgjidhje situatës së krijuar në këto 25 vjet, ku ka pasur problem e paqëndrueshmëri  në paraqitjen dinjitoze, ligjore e profesionale të saj.

Përmirësimet e ndjeshme në uniformat e Policisë së Shtetit bëjnë që ajo të identifikohet.

Komuniteti, publiku tek këto uniforma do të shohë një punonjës policie tashmë të kërkuar, më dinjitoz, më të angazhuar e motivuar në zbatimin e detyrave dhe realizimin e misionit të Policisë së Shtetit.

E rëndësishme, tani është ta ndjekim prodhimin e saj në cilësinë që përcaktojnë aktet nënligjore dhe specifikimet teknike.
Edhe njëherë ta gëzojmë uniformën e Gjeneratës së Re të Policisë.

Faleminderit.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=1U7NeF0opLU&index=1&list=PLQZcSVvLgZPWZZtnIGtaz1kQrgvsIs6-w

21uni25

21uni26

21uni27

21uni28

21uni30

1uni36

1uni1

1uni3

1uni20

1uni21

1uni22

1uni23

1uni9

1uni16

1uni7

1uni17

1uni6

Drejtori i Policisë së Shtetit Drejtues Madhor Haki ÇAKO takon Ambasadorin e Turqisë në vendin tonë SH.T.Z. BAYRAKTAR (2)

21turku1mDrejtori i Policisë së Shtetit Drejtues Madhor Haki ÇAKO, zhvilloi diten e djeshme, në ambientet e Drejtorisë së Policisë së Shtetit, një takim kortezie , me Ambasadorin e Turqisë në vendin tonë, Z Hidayet BAYRAKTAR.

Drejtori i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Haki ÇAKO, ka falenderuar Ambasadorin për vizitën si dhe për ndihmën dhe mbështetjen e vazhdueshme e dhënë nga Ambasada Turke dhe vendi që ai përfaqëson, në harkun e viteve për Policinë e Shtetit.

Nga ana e tij Z. BAYRAKTAR, ka vlerësuar punën dhe performancën e Policisë së Shtetit si dhe rezultatet e arritura gjatë nga ky institucion, gjatë vitit 2015.

Z. Çako dhe Z BAYRAKTAR, gjatë këtij takimi, kanë vlerësuar si të shkëlqyer bashkëpunimin mes policisë Shqiptare dhe asaj Turke.
Z. BAYRAKTAR, është shprehur se : “Bashkëpunimi ynë ka një rëndësi të veçantë sidomos në fushën e sigurisë dhe në këtë fushë kemi bashkëpunim të shkëlqyer. Aq i rëndësishëm është ky bashkëpunim sa Ministria e Brendshme e Turqisë, ka dërguar pranë Ambasadës sonë, një person në funksionin e oficerit të kontaktit. Prania e tij këtu në Shqipëri, është një shenjë mjaft kuptimplotë e rëndësisë që ne i kushtojmë bashkëpunimit me Ju në ketë fushë”.

Në këtë takim, u diskutua gjithashtu edhe për trajnimin e motoçiklistëve në patrullat e policisë, shkollimin e oficerëve në Akademinë e Policisë në Ankara, si dhe për uniformat e policisë.

Një vëmëndje e veçantë, iu kushtua trajnimit të oficerëve të Antiterrorit.

Ambasadori i Turqisë në Shqipëri, vlerësoi punën e policisë gjatë dy zgjedhjeve në Turqi, pasi shtetasit turq rezident ne vendin tonë, votojnë pranë kësaj ambasade.

“Unë dëshiroj t’ju falenderoj edhe personalisht ju dhe nëpërmjet jush të gjithë personelin që shërbeu me përkushtim gjatë procesit zgjedhor në Turqi. Gjithashtu, dua t’ju falenderoj veçanërisht edhe për përpjekjet e mira dhe të suksesshme për ruajtjen e ambasadës nga kërcënime apo paralajmërime të mundshme. Por me lejoni t’ju them që ne e ndjejmë veten të sigurtë, këtu në vendin tuaj”.

Nga ana e tij Z. ÇAKO, ka siguruar Ambasadorin se bashkëpunimi mes dy policive do forcohet akoma më tej në kuadrin e luftës kundër Terrorizmit Ndërkombëtar dhe Krimit të Organizuar.

"Jam i bindur që bashkëpunimi mes institucioneve dhe vendeve tona, në të ardhmen, do të forcohet edhe në fusha të tjera si ato të trajnimeve dhe shkollimit etj", tha Z. ÇAKO në mbyllje të këtij takimi.

21turku1

21turku2

21turku3

21turku4

21turku5

21turku7

21turku8

21turku10

21turku11

Drejtori i Policisë së Shtetit Drejtues Madhor Haki ÇAKO, mori pjesë në Ceremoninë e dhënies së gradës Nën/Komisar dhe emërimit në detyrë të 36 punonjësve të Policisë në Qarqe, të cilët më parë mbanin gradën Inspektor (2)

21akademia8mDrejtori i Policisë së Shtetit Drejtues Madhor Haki ÇAKO, mori pjesë në Ceremoninë e dhënies së gradës Nën/Komisar dhe emërimit në detyrë të 36 punonjësve të Policisë në Qarqe, të cilët më parë mbanin gradën Inspektor.

36 punonjësit e policisë me gradën Inspektor, kishin përfunduar më parë Akademinë e Policisë dhe pas ekuivalentimit të diplomës me programin aktual të Akademisë së Sigurisë, kanë kryer një kurs disa javor ku në përfundim, kanë fituar gradën Nënkomisar dhe janë emëruar në detyra të ndryshme në të gjithë vendin.

Drejtori i Policisë së Shtetit Z. Haki Çako, ka uruar punonjësit e policisë për fitim e gradës dhe ka theksuar se ky është një tregues i qartë i vëmëndjes së shtuar të Ministrit të Punëve të Brendshme dhe stafit drejtues të Policisë së Shtetit, për ti dhënë të gjithë të drejtat që i takojnë punonjësit të Policisë së Shtetit, duke i njohur në këtë mënyrë shkollimin e sakrificat që bën punonjësi i Policisë në funksion të rritjes profesionale dhe performancës së tij, por dhe të Policisë së Shtetit në përgjithësi.

ÇAKO, ka kërkuar nga punonjësit e çertifikuar, por dhe nga të gjithë punonjësit e Policisë së Shtetit, më shumë përkushtim, profesionalizëm, e shërbim të kulturuar me qëllim rritjen e parametrave të sigurisë në vend dhe rritjen e besimit të komunitetit tek Policia.

21akademia7

21akademia8

21akademia10

21akademia14

21akademia9

21akademia12

21akademia13

21akademia2

21akademia6

 

Ceremonia zhvilluar me rastin e daljes në pension të pilotit të Njësisë së Helikopterëve të RENEA-s, Komisar Shyqyri Dashi (2)

8dashi6mDrejtori i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Haki Çako, ishte sot pranë Komisariatit Special RENEA, ku mori pjesë në ceremoninë e zhvilluar me rastin e daljes në pension pleqërie të pilotit të Njësisë së Helikopterëve të RENEA-s, Komisar Shyqyri Dashi.

Duke vlerësuar kontributin dhe vlerat e efektivëve të forcave RENEA, kësaj njësie elitë të Policisë Shqiptare, Drejtori i Policisë së Shtetit, falënderoi të gjithë efektivët e këtij Komisariati dhe në mënyrë të veçantë Z. Dashi, për përkushtimin e treguar në përmbushjen me profesionalizëm të detyrave, jo vetëm për goditjen e elementëve me rrezikshmëri të theksuar kriminale, por edhe për ti ardhur në ndihmë komunitetit.

Gjatë kësaj ceremonie, Drejtori i Policisë së Shtetit i dorëzoi Certifikatën e Karrierës akorduar Z. Shyqyri Dashi “Për  merita dhe kontributin e dhënë  gjatë  viteve  të  punës, në  shërbim të Policisë  së Shtetit”.

Ndërkohë piloti Shqyqyri Dashi, me një karrierë prej 45 vitesh pranë Policisë së Shtetit dhe Forcave të Armatosura, përmes emocioneve të rastit, shprehu falënderimet për vlerësimin dhe theksoi se për të ishte një privilegj të ishte pjesëtar për rreth 17 vite i forcave elitë RENEA, të cilat i vlerëson me mirënjohje për devotshmërinë dhe profesionalizmin që tregojnë në vazhdimësi në realizimin me sukses të detyrave në luftë kundër krimit.

Në këtë ceremoni, ishin të pranishëm edhe Drejtori i Përgjithshëm për Sigurinë Publike Drejtues i Lartë Altin Qato, Drejtori i Forcave Lëvizëse Operacionale Drejtues i Parë Niko Brahimaj, si dhe drejtues dhe efektivë të Komisariatit Special RENEA.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=MeV1Uz-rNwI&list=PLQZcSVvLgZPWZZtnIGtaz1kQrgvsIs6-w&index=1

8dashi7

8dashi8

8dashi1

8dashi2

8dashi3

8dashi4

8dashi5

8dashi6

Drejtori i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Haki ÇAKO, vlerëson me certifikatë për "Shërbime të Dalluara", Z. Blendi LESKOVIKU, asistent pranë Programit ICITAP (2)

6blendi8mDrejtori i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Haki Çako, vlerësoi me certifikatë për Shërbime të Dalluara, Z. Blendi Leskoviku, asistent pranë Programit ICITAP. Në ceremoninë e rastit ishte i pranishëm Drejtori i Programit ICITAP, Z. Steve Bennett, Drejtues të tjerë të lartë të Policisë së Shtetit, si dhe miq e punonjës të strukturave të ndryshme me të cilat Z. Leskoviku, ka bashkëpunuar gjatë punës së tij.


Drejtori i Policisë së Shtetit vlerësoi kontributin e dhënë nga Z. Leskoviku në mbështetje të Policisë së Shtetit gjatë 17 viteve të bashkëpunimit me struktura të ndryshme të policisë, në kuadër të Programit ICITAP. Po ashtu Z. Çako, shprehu falënderimet edhe për Programin ICITAP, për asistencën e çmuar dhe të vazhdueshme dhënë Policisë Shqiptare.


Z. Çako i dorëzoi certifikatën e akorduar Z. Leskoviku “për profesionalizmin dhe përkushtimin e dalluar në punën për mbështetjen e Policisë së Shtetit, si dhe për kontributin në bashkëpunimin dhe partneritetin e ngushtë ndërmjet Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Policisë Shqiptare”.


Ndërkohë, Drejtori i Programit ICITAP, shprehu falënderimet për vlerësimin e bërë asistentit pranë këtij Programi dhe njëherazi evidentoi bashkëpunimin e frytshëm ndër vite mes Programit ICITAP dhe Policisë së Shtetit.


Në këtë ceremoni, Z. Leskoviku, duke shprehur mirënjohjen për vlerësimin e bërë, vuri në dukje një sërë aktivitetesh të përbashkëta të zhvilluara në kuadër të këtij bashkëpunimi, në fushën e policimit në komunitetit, krimit të organizuar apo trajnimeve, si dhe falënderoi të gjithë drejtuesit dhe punonjësit për mbështetjen dhe kontributin e dhënë në përmbushjen me sukses të tyre.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=QuOoGB-iTGc&index=1&list=PLQZcSVvLgZPWZZtnIGtaz1kQrgvsIs6-w

6blendi1

6blendi2

6blendi4

6blendi5

6blendi6

6blendi7

6blendi8

6blendi9

6blendi10

6blendi11

6blendi12

6blendi3

 

Arkiva

Nentor 2017
He Ma Me En Pr Sh Di
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Fushata Sensibilizuese

Video te tjera ...