Korçë – Sektori i Policisë Rrugore, aktivitet sensibilizues me nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Stavri Themeli”

Korçë

Sektori i Policisë Rrugore🚓 ditën e sotme ka zhvilluar një aktivitet sensibilizues me nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Stavri Themeli” në Korçë 👩🏻🎓👨🏻🎓

📌Ky aktivitet konsistoi në bashkëbisedime interaktive dhe shkëmbime eksperiencash të ndërsjellta me nxënësit e kësaj shkolle, të cilët shfaqën interes maksimal përsa i takon njohurive të sigurisë në rrugë.

➡Specialistët e Sektorit të Policisë Rrugore, kanë shpjeguar rëndësinë e respektimit të rregullave të qarkullimit rrugor, sinjalistikës vertikale e horizontale, rëndësinë e vendosjes së rripit të sigurimit, shmangien e përdorimit të celularit apo pijeve alkoolike gjatë drejtimit të mjetit. U fol mbi shkelje të ndryshme të drejtuesve dhe penalitetet përkatëse. Më pas nxënësit u njohën nëpërmjet monitorit me disa demonstrime e shembuj konkrete të sjelljes në rrugë🚦🚶🏼🚥🛣📵📴❌🥃🔞🚙📝

🟡 Nxënësit në shenjë sensibilizimi kanë veshur edhe jelekët e verdhë të cilat u shpërndanë nga punonjësit e policisë.

✅Këto aktivitete do të vijojnë edhe me shkolla të tjera, në ditët në vijim.

#Respektoni_rregullat_e_qarkullimit_rrugor

#MBRONI_JETËN_TUAJ_DHE_TË_TJETRIT